Consultaţii gratuite pentru persoanele fără venituri, printr-un proiect al Fundaţiei Policlinici Sociale Regina Maria

Un număr de 500 pacienţi fără venituri şi asigurări au beneficiat de consultaţii stomatologice, oftalmologice şi tratament pentru bolnavii de hepatită prin proiectul “Împreună oferim sănătate” derulat de Fundaţia Policlinici Sociale Regina Maria.

Cei 500 de pacienţi înscrişi la Policlinica Socială Baba Novac au fost beneficiarii a 1.536 de consultaţii gratuite în cadrul proiectului amintit, astfel: 385 de persoane au beneficiat de tratament stomatologic, 110 pacienţi au accesat consultaţii oftalmologice şi au primit 140 de perechi de ochelari, iar 10 analize specifice au fost efectuate pentru pacienţii cu Hepatita B şi C.

Proiectul s-a desfăşurat în perioada mai-decembrie 2016, cu sprijinul Fundaţiei Orange, al echipei medicale din policlinica socială şi a şapte medici stomatologi voluntari. Valoarea totală proiectului a fost de 46.200 lei, din care co-finanţarea din partea Fundaţiei Orange a fost de 32.000 lei, se arată într-un comunicat transmis joi de Fundaţia Policlinici Sociale Regina Maria. Proiectul a primit finanţare în cadrul ediţiei de anul trecut a concursului “Susţine un ONG!” organizat de Fundaţia Orange, ce a oferit fonduri pentru proiecte coordonate de angajaţi ai Orange România.

“Prin acest proiect am continuat activităţile din cadrul policlinicii sociale. Consultaţiile de stomatologie, sunt, după consultaţiile de medicină generală, cele mai necesare servicii medicale. În ultimii ani, numărul pacienţilor pe această specialitate au crescut semnificativ. Acest lucru se datorează faptului că cei mai mulţi dintre ei suferă o perioadă îndelungată de carenţe alimentare şi ajung să aibă dantura extrem de afectată. Sprijinul Fundaţiei Orange ne încurajează să oferim sănătate persoanelor care altfel nu ar putea accesa serviciile medicale şi nu ar avea şansa la o viaţă decentă”, a declarat directorul executiv al Fundaţiei Policlinicii Sociale Regina Maria, Cristiana Mateoiu.

Proiectul “Împreună oferim sănătate” răspunde nevoilor medicale ale pacienţilor fără venituri şi asigurări medicale din Bucureşti. Policlinica Socială Baba Novac este singura care oferă consultaţii medicale gratuite şi tratamente acestei categorii de persoane, putând astfel să îşi îmbunătăţească şansele la reintegrare socială şi o viaţă demnă.

“Proiectul a fost impresionant din toate punctele de vedere, de la munca depusă de personalul policlinicii, doctorii care lucrează voluntar în afara orelor de program, la pacienţii ale căror poveşti de viaţă sunt cutremurătoare. Mă bucur ca am avut şansa să învăţ şi să mă implic în mod direct în acţiuni de filantropie”, a declarat coordonatorul Ligia Tătucu din partea Orange.

Policlinica Socială Baba Novac – prima deschisă în cadrul Fundaţiei Policlinici Sociale Regina Maria – oferă de cinci ani consultaţii medicale persoanelor fără venituri, cuprinzând o gamă largă de specialităţi medicale printre care medicină generală, stomatologie, cardiologie, ORL, pneumologie, dermatologie, oftalmologie, ginecologie, diabet şi boli de nutriţie, imagistică medicală şi investigaţii de laborator, fiind prima de acest gen din ţară.

Cea de-a doua policlinică socială din cadrul Fundaţiei a fost lansată în 2015, se află în zona Sălii Palatului din Bucureşti şi se adresează persoanelor cu venituri mici şi foarte mici. AGERPRES