Consorţiul Montana a finalizat achiziţia de terenuri pentru investiţia de 50 milioane euro preconizată în Satu Mare

Un important concern de componente pentru industria aeronautică a finalizat achiziţia de terenuri pentru investiţia preconizată în comuna sătmăreană Medieşu Aurit, documentaţia fiind în fază de aviz de mediu, a anunţat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Ioan Rus. Acesta a anunţat că firma va avea până la 500 de angajaţi.

“Consorţiul Montana prin Alu Menziken va dezvolta o nouă locaţie de extrudare şi în etapa a doua de dezvoltare a uzinării profilelor din aluminiu şi în plus montaj, la Medieşu Aurit. S-au finalizat şi ultimele achiziţii de teren iar documentaţia este în faza de aviz de mediu. Aşa cum se ştie, investiţia în prima etapă va fi de aproximativ 50 milioane Euro şi se doreşte angajarea în etape a 300-500 peroane”, a precizat Rus, pe contul său de facebook, în urma unei vizite la Universal Alloy Corporation (componentă a grupului american Montana Aerospace& Industrial).

Prefectura Satu Mare a precizat, anul trecut, că investiţia este preconizată a se finaliza în 2018, fiind vorba despre două hale de producţie. “Principalii clienţi ai companiei de la Medieşu Aurit vor fi din industria aeronautică şi din domeniul automotive (Recaro, Audi, BMW, Bentley, Daimler, altele). Compania Alu Menziken de la Medieşu-Aurit a fost informată despre reglementările specifice fiecărei autorităţi, apoi s-a discutat despre posibilele impedimente şi s-a creionat un parcurs al autorizării investiţiei”, a mai arătat Instituţia Prefectului. AGERPRES