Consiliul Investitorilor Străini (FIC) lansează cea de-a doua ediţie a proiectului „Lideri pentru Excelenţă în Sănătate”, dedicat personalului medical în funcţii de conducere din spitalele publice din România.

Conform unui comunicat al FIC, proiectul este dezvoltat în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii şi se va desfăşura în format online pe parcursul lunii martie.

„Sistemul medical din România are nevoie de investiţii susţinute, atât în infrastructură, cât şi în resursa umană, nu doar pentru a asigura sustenabilitatea acestuia, ci mai ales pentru a fi pregătit în faţa şocurilor şi crizelor ce pot amplifica punctele structurale slabe. Luând act de aceste elemente fundamentale şi dorind să contribuie la
reformarea sistemului de sănătate din România, FIC a decis să continue proiectele dedicate medicilor. ŤLideri pentru Excelenţă în Sănătateť are ca scop îmbunătăţirea unor abilităţi şi cunoştinţe fundamentale pentru medicii în poziţii de conducere şi pentru adaptarea continuă la realităţile curente şi practica de zi cu zi”, a declarat preşedintele FIC, Ramona Jurubiţă.

FIC a demarat încă din anul 2013 programe dedicate personalului medical în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, iar în 2019 a implementat ediţia pilot a proiectului „Lideri pentru Excelenţă în Sănătate”, care a adus împreună 15 manageri de spitale ce au beneficiat de cursuri de formare de Leadership şi Comunicare.

Coordonatorul proiectului, membru în Comitetul Director FIC, Dana Constantinescu, a subliniat că anul acesta, în contextul pandemic şi al nevoilor stringente din sistemul medical, FIC a adăugat proiectului două noi module – proceduri de finanţare şi achiziţii publice şi surse de finanţare pentru spitale – adresându-se, totodată, unui grup ţintă mai larg, cu participanţi din cadrul spitalelor din toată ţara.

„Cursurile sunt posibile cu susţinerea unor parteneri care au crezut şi s-au alăturat proiectului încă de la prima ediţie – Ministerul Sănătăţii, Universitatea Maastricht, doamna Consilier Prezidenţial din Departamentul de Sănătate Publică al Administraţiei Prezidenţiale, Excelenţa Sa, Ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti. Totodată, anul acesta s-au alăturat proiectului Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, Casa Naţională pentru Asigurări de Sănătate şi Universitatea Sheffield Hallam”, se menţionează în comunicat.

Consiliul Investitorilor Străini (FIC) este asociaţia care îi aduce împreună pe cei mai importanţi investitori cu capital străin din România, peste 120 dintre cele mai mari companii din ţară cu o cifră de afaceri cumulată care reprezintă o cincime din economie şi care au o contribuţie semnificativă la bugetul de stat. În cei peste 20 ani de la înfiinţarea organizaţiei, companiile membre FIC au susţinut întotdeauna importanţa dialogului între comunitatea de afaceri şi autorităţi.AGERPRES