Consiliul Concurenţei vrea să lanseze un monitor al preţurilor pe piaţa combustibililor până la finalul acestui an

Consiliul Concurenţei vrea să extindă, în acest an, monitorul preţurilor la nivel naţional şi, în paralel, să introducă un instrument similar pentru compararea preţurilor la combustibili, a declarat preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu.

“Dacă lucrurile merg bine, aş vrea să extindem monitorul preţurilor la nivel naţional până la sfârşitul acestui an. (…) Am vrea să facem ceva similar pe piaţa combustibililor, tot în acest an, în paralel, să ne asigurăm că există un instrument prin care consumatorii pot să compare preţurile”, a explicat Chiriţoiu.

Potrivit acestuia, instituţia pe care o reprezintă mai are în plan, anul acesta, să finalizeze investigaţiile pe zona financiară. Printre acestea se află şi cea referitoare la piaţa RCA, având în vedere că plafonarea tarifelor expiră peste o lună şi jumătate, astfel încât este necesară o combinaţie de acte legislative care să ducă la stabilizarea pieţei.

De asemenea, Consiliul Concurenţei lucrează la o serie de investigaţii pe piaţa licitaţiilor, dar şi în sectorul farmaceutic. “Scopul nostru pe zona farmaceutică este să vedem o mai mare penetrare a medicamentelor mai ieftine, generice. Am iniţiat o investigaţie sectorială pentru a face o serie de recomandări Guvernului pe acest domeniu”, a mai spus preşedintele Consiliului Concurenţei.

El a menţionat faptul că aşteaptă definitivarea legislaţiei în domeniu, după amânările de anul trecut.

Consiliul Concurenţei a lansat, la finele lunii noiembrie 2016, platforma online “Monitorul preţurilor”, care oferă posibilitatea cumpărătorilor să compare tarifele la produse alimentare de bază comercializate de către retaileri. AGERPRES