Tranzacţia prin care belgienii de la Ceres Pharma, cu operaţiuni economice şi în România, au preluat Dacia Plant a fost autorizată de Consiliul Concurenţei.
Potrivit unui comunicat de presă al autorităţii de concurenţă, în urma analizei, instituţia a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.
Decizia va fi publicată pe site-ul Consiliului Concurenţei, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.
Dacia Plant, deţinută anterior de Radu Ionescu-Heroi şi Călin Ioan Ianţa, produce suplimente şi produse alimentare din plante, inclusiv ceaiuri şi, într-o mică măsură, şi alimente, precum gemuri şi sucuri naturale, dar şi produse cosmetice (creme pentru mâini).
Ceres Pharma este o companie din Belgia, care are ca obiect de activitate dezvoltarea, producţia şi distribuţia medicamentelor, dispozitivelor medicale, biocidelor, cosmeticelor, suplimentelor alimentare şi preparatelor farmaceutice. Compania este activă în România prin două filiale: Viva Pharm SRL şi Ceumed SRL. AGERPRES