Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Holcim (România) preia Somaco Grup Prefabricate.
„Ca urmare a evaluării efectelor concentrării economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea propusă nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal. Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial”, se arată în comunicatul autorităţii de concurenţă.
Holcim (România), parte a grupului LafargeHolcim, este specializată în producerea cimentului şi betoanelor. Grupul LafargeHolcim este activ în peste 70 de ţări, în principal în domeniul producerii de materiale de construcţii – ciment, agregate, beton şi asfalt.
În prezent, Grupul Lafarge Holcim deţine în România două fabrici de ciment, în Câmpulung (judeţul Argeş) şi în Aleşd (judeţul Bihor), o staţie de măcinare şi trei terminale de ciment la Turda (judeţul Cluj), Roman (judeţul Iaşi) şi Bucureşti, 15 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali.
Somaco Grup Prefabricate operează cinci fabrici de materiale prefabricate din beton în Teiuş, Timişoara, Târgovişte, Buzău, şi Roman, precum şi o fabrică destinată producţiei de BCA (beton celular autoclavizat) în Adjud. AGERPRES