Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Pavăl Holding intră în acţionariatul companiilor Farmacia Tei şi Bebetei Investments Group, potrivit unui comunicat al autorităţii de concurenţă.
Pavăl Holding a achiziţionat 30% din capitalul social al companiilor Farmacia Tei şi Bebetei Investments Group şi va controla firmele, împreună cu Roxana Maftei.
Farmacia Tei comercializează cu amănuntul produse farmaceutice şi parafarmaceutice, prin intermediul a şase farmacii fizice (cinci în Bucureşti şi una în Constanţa), precum şi online.
Bebetei Investments Group comercializează cu amănuntul produse de îngrijire personală şi produse destinate copiilor, prin intermediul a cinci magazine fizice (patru în Bucureşti şi unul în Constanţa), precum şi a unui magazin online. În plus, Bebetei deţine în Bucureşti şi o drogherie.
Pavăl Holding este societatea mamă a unui grup de companii care desfăşoară activităţi precum: comercializarea cu amănuntul a articolelor de bricolaj, întreţinerea şi repararea autovehiculelor, lucrări de tâmplărie şi dulgherie, închirierea şi subînchirierea de bunuri proprii sau închiriate, fabricarea cărămizilor, a ţiglelor şi a altor produse pentru construcţii.
În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.
Decizia va fi publicată pe site-ul Consiliului Concurenţei după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial. AGERPRES