Connections Consult SA, lider pe piaţa de transformare digitală din România, anunţă achiziţia a 100% din acţiunile companiei Brusch Services SRL, specializată în consultanţă IT şi dezvoltare software în regim de nearshoring (furnizare de servicii către pieţe apropiate României).

Este prima achiziţie din acest an pe care o realizează Connections Consult SA, în contextul în care compania s-a listat recent pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, listare care marchează o nouă etapă de dezvoltare a businessului.

Brusch Services SRL este activă pe trei pieţe (România, Germania, Finlanda) şi a obţinut o cifră de afaceri de aproximativ 1 milion de euro în anul 2020. Printre clienţii din portofoliul companiei se numără companii multinaţionale din Banking & Financial services, Automotive, Retail, etc.

Oferind consultanţă pe toate palierele de dezvoltare a unui produs software, dar având, cu precădere, experienţă solidă în implementări de Oracle, SAP şi dezvoltare software bazată pe tehnologie Java, Brusch Services SRL va deveni o platformă de management al talentelor înalt calificate în tehnologie, în cadrul grupului Connections Consult S.A., şi va fi integrată în verticala de dezvoltare software. Oportunităţile de acces către pieţe externe – în special către cea germană – pe care le oferă Brusch Services SRL – vor permite grupului lărgirea portofoliului de clienţi în afara României, in industria serviciilor financiare.

„Motivele pentru care am decis să facem această tranzacţie sunt strategia pentru consolidarea şi dezvoltarea competenţelor în tehnologie, accesul pe pieţe externe şi nevoia de a crea o platformă de management al talentelor care să ne ofere un avantaj semnificativ în competiţia pentru atragerea resursei umane calificate – probabil cea mai mare provocare în industria noastră. Estimăm că achiziţia Brusch va aduce o creştere cu cel puţin 10% a cifrei de afaceri a grupului şi 15% a profitului brut, în urma consolidării situaţiilor financiare, în 2022”, declară Bogdan Florea, fondator şi CEO Connections Consult SA.

Gustav Bruckner şi Axel Schwartz, foştii acţionari ai Brusch Services SRL, au ieşit din acţionariatul companiei, după o perioadă de aproape 7 ani, cedându-şi pachetele de acţiuni către Connections Consult.

„Ne bucurăm că putem transfera proprietatea şi operarea companiei către grupul Connections şi suntem convinşi că, prin integrare, Brusch Services va avea oportunităţi noi de dezvoltare. Prin construirea de sinergii cu alte companii din grup, Brusch Services va putea să devină ceea ce îşi doresc noii acţionari, şi anume un centru solid de consultanţă în tehnologie care va agrega competenţe avansate. Sunt sigur, cunoscând managementul Connections, că planurile lor strategice vor fi completate în mod fericit cu noua achiziţie”, a declarat Gustav Bruckner, antreprenor cu experienţă de peste 35 de ani în industria IT.

Una dintre direcţiile strategice ale Connections este atragerea de talente, echipa de programatori seniori dezvoltând proiecte complexe şi produse specifice. Connections Consult este unul din principalii parteneri ai UiPath în România, alături de care a implementat procese de automatizare în industrii cheie.