Conferința „Regional Economy: Finding Opportunities In Challenging Times” organizată de către Supreme Council of European Business (SCEB) și British Romanian Chamber of Commerce (BRCC) pe 9 noiembrie 2023 este dedicată comunității oamenilor de afaceri din Craiova și întreaga zonă de sud-vest a României.

Incertitudinea și perturbarea afacerilor în această perioadă provoacă liderii în moduri neprevăzute. Ne aflăm în unele dintre cele mai tumultoase vremuri economice și inclusiv cele mai mari și de succes companii vor fi testate de schimbarea piețelor de capital, a ratelor dobânzilor, a geopoliticii și a inflației. Cu toate acestea, situația actuală creează și unele dintre cele mai mari oportunități pentru antreprenorrii și companiile care au prezență regională și ambiții internaționale. Prin urmare, unul dintre scopurile conferinței este acela de dezbate, alături de speakers și participanți, cele mai potrivite strategii de consolidare a afacerilor și felul în care putem să facem, în continuare, planuri pentru viitor.

Mehmet Sumeroglu, SCEB Chairman: „Realitatea economică a creat noi granițe de care oamenii de afaceri pot profita pentru a intra pe alte piețe sau pentru a crea linii complementare de producție sau de comerț. Crizele economice sunt dure, însă antreprenorii agili și deschiși la alte oportunități, care sunt dispuși să își asume riscuri calculate, vor reuși nu doar să reziste, ci și să își dezvolte companiile. Este mai puțin important dacă ai sediul într-o anumită regiune sau țară deoarece tehnologia îți permite să creezi parteneriate strategice și să îți duci produsele sau serviciile peste tot în lume. Trebuie să crezi în afacerea ta și să nu renunți niciodată.”

Mădălina Cîinaru – Director al British Romanian Chamber of Commerce: „Locația geografică nu mai este un factor decisiv în succesul unei afaceri. Tehnologia modernă, inclusiv accesul la digitalizare și servicii focusate pe AI, au eliminat barierele geografice, permițând antreprenorilor să creeze parteneriate și să-și extindă prezența la nivel global. Cu determinare și încredere în afacerea lor, acești antreprenori pot să navigheze cu succes într-o lume economică în continuă schimbare și să construiască companii de succes, indiferent de locul în care își au sediul, totul fiind acum mult mai accesibil și la un click distanță. Schimbările care au loc atât la nivel local, cât și global reprezintă o oportunitate de a explora noi piețe și a diversifica liniile de producție și de comerț. La BRCC, încurajăm companiile membre să participe activ la discuții sau business events în vederea creării de legături puternice, iar echipa BRCC facilitează acest dialog constant cu mediul de afaceri privat și public.”

În cadrul conferinței de tip panel participanții vor descoperi noi informați și exemple de la Mehmet SUMEROGLU – SCEB Chairman, Ramona GENTĂRĂU – General Manager, Cost Contab Group, Florin PREDA – Owner, Exal Grup Romania și Cristian ANTON – Managing Partner, All Audio (Datasoft Romania). Panelul va fi moderat de către Alexandru Debrezeni – Președinte al SCEB Grand Council of Romania.

Alături de cele două organizații sunt, în calitate de parteneri: Cost Contab Group, Camele Cricova, INAQ Consulting, MBS Holding, Nomade Communication, MAPPS – Evaluatori de valori, Tzigaret Design. Printre partenerii media se află: Ziarul Bursa, TheBizz, The Diplomat, eventsmax, Nine O’Clock, Pion Media și Business Mark.

Supreme Council of European Business este o organizație internațională care își propune să creeze și să dezvolte oportunități de afaceri pentru progresul economic și educațional al fiecărui cetățean al lumii. SCEB acționează prin consilii sectoriale din țări europene și non-europene și reunește oameni de afaceri, factori de decizie și experți din diverse industrii. Întreaga comunitate lucrează împreună pentru a crea un mediu de afaceri internațional caracterizat de agilitate și mai bine adaptat provocărilor actuale.

British Romanian Chamber of Commerce o cameră de comerț cu prezență în Londra și București, este cea mai importantă organizație condusă de afaceri care promovează comerțul și investițiile bilaterale între Regatul Unit și România din 1998. Camera de comerț se implică activ în crearea şi susţinerea unui mediu de afaceri dinamic, în care liberul schimb și investițiile sprijină companiile în procesul de dezvoltare. Anul acesta BRCC celebreaza 25 de ani plini de realizări notabile și formarea unor colaborări solide cu membri comunitatii. Cu o bază de membri în creștere, BRCC își propune extinderea geografică atât în Regatul Unit, cât și prin dezvoltarea activităților sale în alte orașe din România, cum ar fi Cluj, Iași, Timișoara sau Brașov.