În calitate de Centru de Excelență în Cercetarea Agronomică, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iași va fi gazda celei de-a 14-a ediții a Conferinței Internaționale a Specialiștilor în Fizica Alimentelor (ICFP 2020), care se va desfășura în perioada 5-6 noiembrie 2020, pe ZOOM, sub patronajul Ministerului Educației și Cercetării, Academiei Române – Secţia de Ştiinţe Agricole și Silvice și Fundația Publică pentru Fizica Alimentelor, Ungaria.

ICFP – 2020 își propune să promoveze cele mai noi rezultate de cercetare, dezvoltare și inovare care au fost obținute în domeniul fizicii alimentelor și, de asemenea, să încurajeze crearea unor poli de cercetare în această arie. Evenimentul este o oportunitate prin care cercetători din diferite zone ale lumii se pot reuni pentru a identifica și dezbate soluții care ar putea contribui la o dezvoltarea durabilă a acestei ramuri.

Prof. Gerard JITĂREANU, PhD – Rectorul UASVM Iași, împreună cu Prof. Vasile VÂNTU, PhD Președinte al Senatului în cadrul UASVM Iași, vor patrona bunul mers al acestui eveniment. Toate lucrările se vor susține online, pe platforma Zoom, începând cu data de 5 noiembrie și se vor încheia pe 6 noiembrie, iar la această întrunire vor participa experţi din întreaga lume.

Ediţia precedentă a consemnat 120 de participanţi, 50 de speakeri internaţionali, 10 ţări participante.

Această conferință are suportul extraordinar al partenerilor: Cotnari, Shatter, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” Iaşi, Agriculture, Nitech, SC Agricola Târgu Frumos SA.

Agenda evenimentului și procedura de depunere a cererilor cât și altee detalii pot fi găsite pe site-ul dedicat evenimentului https://www.icfp.ro/