Cele mai vechi înregistrări fiscale cunoscute au fost din vechiul oraș-stat mesopotamian Lagash din Irakul modern și erau făcute din lut moale. Lutul a fost apoi copt și servit drept chitanță sau cont. Cotele de impozitare în Lagash erau de obicei scăzute, dar în perioade de criză sau războaie, rata ar fi fost de 10% din toate bunurile. Obiectivul principal al impozitării timpurii a proprietății era terenul și valoarea producției sale, iar taxele erau adesea plătite cu o parte din recoltă sau cu alte alimente.

Omenirea a evoluat si alături de ea multe s-au schimbat, inventat și digitalizat, inclusiv tot felul de taxe și impozite. De la impozitul pe viaţă, introdus în Anglia Secolului XIV, prin care orice persoană aflată în viaţă era obligată la plata unei sume fixe (capitaţie), pentru faptul că trăieşte, la impozitul pe celibat și lipsa copiilor, aplicat pentru prima dată în Roma și a ajuns și in Romania (a existat un impozit asemănător în anii 60-70, unde tinerilor căsătoriți care nu aveau copii li se oprea 10% din salariu).

EY România vă invită la cea de-a 17-a ediție a Conferinței Anuale de Fiscalitate, ce va avea loc în format fizic pe 26 ianuarie 2023, la Radisson Blu Hotel din București, pentru a discuta despre taxe, impozite, schimbare și evoluția fiscalității.

Pentru a afla mai multe despre temele abordate, program și lectori, accesați website-ul evenimentului.