Conf. Dr. Bogdan-Alexandru Vițălaru, medic veterinar de renume și conferențiar universitar abilitat la Facultatea de Medicină Veterinară din București, a fost ales Secretar General al Federației Europene a Asociațiilor Medicilor Veterinari pentru Animale de Companie (FECAVA).

FECAVA reprezintă o voce importantă în domeniul medicinei veterinare la nivel european, iar alegerea sa în funcția de Secretar General reprezintă o recunoaștere a valorii sale la nivel european. Această realizare nu este doar un triumf personal pentru Dr. Vițălaru, ci și o mândrie pentru întreaga comunitate de medici veterinari din România. Ea subliniază calitatea și profesionalismul medicilor veterinari români și deschide noi oportunități pentru colaborarea internațională în acest domeniu vital.

Sunt onorat că am fost ales în funcția de Secretar General al FECAVA, în septembrie, la Lisabona. Întreaga mea carieră a fost condusă de o dedicare profundă față de profesia de medic veterinar, un angajament pentru comunicarea eficientă și schimbul de cunoștințe și o viziune pentru o FECAVA mai puternică, mai conectată și incluzivă”, a declarat Conf. Dr. Bogdan-Alexandru Vițălaru, pentru platforma Eventsmax.ro.

În calitate de lector dedicat în nefrologie, urologie și hemodializă, el a avut privilegiul de a împărtăși cunoștințe medicilor veterinari din Europa și din regiunile în care accesul la o astfel de educație este mai limitat. Această experiență nu numai că i-a lărgit perspectiva, dar i-a întărit și angajamentul față de creșterea și avansarea profesiei de medic veterinar la nivel mondial.

Comunicarea eficientă este esențială pentru stimularea colaborării, schimbul de bune practici și abordarea provocărilor unice cu care se confruntă medicii veterinari din diferite părți ale Europei. Pentru asta, îmi voi folosi toată puterea și abilitățile pentru a menține toate Asociațiile împreună și conectate. Cred cu tărie că ÎMPREUNĂ putem continua să facem din FECAVA Family un hub de excelență în medicina veterinară, stimulând creșterea, inovația și solidaritatea între membrii noștri”, a conchis Conf. Dr. Bogdan-Alexandru Vițălaru.

În următorii doi ani, Danny Holmes va ocupa funcția de președinte al FECAVA, alături de: Denis Novak (fost președinte), Ann Criel (vicepreședinte), Stephan Neuman (trezorier) și Bogdan-Alexandru Vițalaru (Secretar general).