Aceasta este una dintre concluziile întâlnirii comunității OSC-GlobalHRManager din luna iunie, în cadrul căreia a fost abordată tema motivării și retenției angajaților. Întâlnirea a fost moderată de Ioana Marcu, Executive Coach, iar invitatul ediției a fost Sorin Faur, Psiholog, Autor, Trainer și Expert în Resurse Umane. Discuțiile s-au concentrat pe ceea ce specialiștii în resurse umane ar trebui să cunoască în legătură cu importanța motivării și retenției angajaților într-un mediu de afaceri competitiv, dar și asupra volumului „Motivarea și retenția angajaților”, lansat de curând de invitatul întâlnirii.

Ideea de a scrie cartea ”Motivarea și retenția angajatilor” și de a explora subiectul a fost inspirată direct din experiența sa practică. De-a lungul anilor, Sorin a lucrat în numeroase proiecte în acest domeniu, iar pe parcursul activității sale de zi cu zi, a fost frecvent întrebat de antreprenori și clienți cum pot avea angajați motivați și cum pot reduce fluctuația personalului, mai ales având în vedere fenomenele „great resignation” și „quiet quitting” care au avut un impact global. Astfel, experiența practică și cerințele reale ale mediului de afaceri au fost principalul motor al autorului în redactarea acestei cărți.

În ceea ce privește cele mai comune bariere pe care le întâlnesc companiile atunci când încearcă să-și motiveze angajații, invitatul ediției relatează că există mai multe piedici, iar unul dintre aspectele importante este legat de mentalitatea angajaților. Motivația nu vine întotdeauna de la sine și nu este o stare statică, ci un proces în continuă dezvoltare.

În ceea ce privește factorii care contribuie la motivare, Sorin menționează că primul aspect important este mediul de lucru și atmosfera în care ne desfășurăm activitatea.

”Un mediu pozitiv și stimulant poate fi un factor de motivație în sine, deoarece ne influențează starea de spirit și nivelul de satisfacție în timpul lucrului. De asemenea, colectivul de colegi joacă un rol semnificativ în crearea motivației. Un alt aspect esențial care trebuie menționat este legat de oportunitățile de creștere și învățare oferite de companie, iar șeful direct este un alt factor de motivare important. Oamenii apreciază dacă sunt tratați echitabil, dacă sunt recompensați după munca și valoarea pe care o primesc.”

Puteți urmări întreaga înregistare a evenimentului și subiectele variate de discuție pe pagina de Facebook GlobalHRManager în linkul de aici.

Comunitatea OSC-GlobalHRManager este administrată de Oameni și Companii. Oameni și Companii-OSC oferă soluții de marketing și advocacy utilizând un ecosistem propriu de +100 comunități business sau profesionale si platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.