Pe 22 și 23 martie a avut loc întâlnirea Consiliilor Regionale ale farmaciilor Alphega, în cadrul căreia s-au discutat principalele direcții de dezvoltare ale comunității pentru anul 2023 și s-a făcut analiza indicatorilor de performanță ai grupului în anul precedent. La întâlnire au fost prezenți reprezentanți zonali ai farmaciilor Alphega și reprezentanți Alliance Healthcare România care asigură principiul de guvernanță comună, unul din principiile de bază ale constituirii comunității de farmacii independente Alphega.
Principiul de guvernanță comună este asigurat prin intermediul Consiliilor Regionale Alphega, care includ reprezentanți din toate zonele țării, și prin Consiliul Național ai cărui membri sunt aleși prin vot de către Consiliile Regionale.
Consiliile Regionale și Consiliul Național Alphega sunt modul de participare activă a farmaciilor membre Alphega în procesul decizional al grupului, sprijinind astfel dezvoltarea farmaciilor independente din România. În cadrul acestor întâlniri este încurajat schimbul de experiență și exemplele de bune practici între membrii din comunitate.
Consiliile Regionale se întrunesc de două ori într-un an pentru revizuirea indicatorilor de performanță ai comunității, în timp ce Consiliul Național presupune o singură întâlnire anual, în cadrul căreia sunt luate decizii ce privesc strategia comunității Alphega pe termen mediu și lung atât la nivel local, cât și la nivel European.

Alphega Farmacie este o comunitate de farmacii independente cu acoperire la nivel european, care a luat naştere în anul 2001, având ca scop principal îmbunătățirea calității vieții pacienților și a comunităților din care aceștia fac parte, contribuind astfel la îmbunătățirea sănătății la scară extinsă. Alphega este prezentă în 10 țări: Cehia, Franța, Italia, Spania, Olanda, Germania, Marea Britanie, Turcia, România și Portugalia.

Începând cu 2016 , Alphega România a contribuit an de an la remodelarea rolului farmacistului independent în contextul evoluției serviciilor farmaceutice pentru pacienți, constituindu-se într-o comunitate puternică de peste 800 de farmacii independente definite prin curaj, spirit antreprenorial, inovație și colaborare.