Competiţia acerbă ar putea împinge în insolvenţă sute de agenţii de turism în următorii ani

agentie turismSute de agenţii de turism din România ar putea intra în insolvenţă în următorii cinci ani, în condiţiile în special agenţiile care spală bani sau care îşi înşeală clienţii, urmând ca în final să rămână pe piaţă doar în jur de o sută de societăţi, a declarat proprietarul companiei Marshal Turism, Ion Antonescu.

În prezent, pe piaţa românească sunt între 1.000 şi 2.000 de agenţii de turism. “Din acestea ar putea rămâne numai vreo sută în cinci ani de zile, cei mici vor închide. Sunt mai mulţi factori care vor determina insolvenţa acestor companii. În primul rând, sunt ţeparii, pe care justiţia îi apără, când intră în insolvenţă nu mai ai ce să iei. În al doilea rând, sunt firme care spală bani, agenţii de turism care au preţuri mici şi comision zero sau mai dau bani şi de la ele, dar nu se poate, că nu ai de unde să plăteşti salariile şi energia electrică”, a afirmat Antonescu, pentru News.ro.

Un alt factor ţine de lichiditate, în condiţiile în care firmele mari din străinătate şi cele româneşti de stat vor să plătească la 100 de zile. “Or, pe post de bancă nu ai cum să rezişti. E concurenţa foarte mare, că sunt foarte mulţi. Există, de asemenea, turişti români care au bani şi care nu mai fac rezervări aici în ţară şi le fac direct în afara ţării”, a mai menţionat omul de afaceri. News.ro