Companiile care utilizează cloud-ul ca un nou model de operare pentru a-şi reinventa în mod continuu afacerile obţin câştiguri substanţiale şi sunt mai bine poziţionate pentru a rezista crizelor viitoare, arată concluziile unui studiu de specialitate.

Datele centralizate de Accenture relevă faptul că, în timp ce organizaţiile intenţionează să migreze mai mult de două treimi din volumul lor de muncă în cloud, în medie, în următorii trei până la cinci ani, doar jumătate folosesc întregul potenţial al cloud-ului în diferitele sale forme pentru a-şi transforma operaţiunile zilnice.

Aproximativ 12 – 15% dintre respondenţi, în funcţie de regiune, se remarcă prin extinderea experienţei pe care au dobândit-o din cloud-ul public către centrele lor de date private pentru a transforma operaţiunile zilnice de afaceri. În acelaşi timp, aceste organizaţii obţin câştiguri substanţiale din implicarea lor continuă în cloud şi depăşesc concurenţa şi sunt mult mai bine poziţionate pentru a rezista crizelor viitoare.

Studiul Accenture „Ever-ready for Every Opportunity: How to Unleash Competitiveness on the Cloud Continuum” a fost realizat la sfârşitul anului 2020 şi începutul anului 2021, pe un eşantion de aproape 4.000 de directori executivi, atât în tehnologia informaţiei (IT), cât şi în roluri non-IT, din 25 de ţări şi 16 industrii.

Cercetarea, care a inclus interviuri, studii de caz şi modelare economică, s-a axat pe colectarea de date privind adoptarea şi scalarea tehnologiilor asociate cu cloud-ul, drumul în cloud a fiecărei organizaţii, strategia şi obiectivele, practicile de gestionare în jurul cloud-ului, măsuri multiple ale performanţei financiare şi operaţionale şi impactul cloud-ului asupra rezultatelor inovării şi sustenabilităţii. AGERPRES