Companiile care derulează investiții verzi se pot înscrie în Green Business Index 2016 până pe 22 aprilie

Green Business IndexCompaniile din România, care derulează inițiative verzi în sectorul de afaceri, se pot înscrie în competiția din acest an a Green Business Index (GBI) până cel târziu la data de 22 aprilie, termenul fiind prelungit cu trei săptămâni față de cum era prevăzut inițial, a anunțat Asociația Green Revolution, organizatorul și inițiatorul proiectului.

“Ne-am decis să prelungim perioada de înscriere și completare a chestionarelor, în urma cererilor venite din partea companiilor. Acest lucru nu poate decât să ne bucure, pentru că demonstrează preocuparea companiilor pentru dezvoltarea sustenabilă și protecția mediului și că acestea au înțeles că preocupările pentru protecția mediului sunt singura cale pentru a construi afaceri profitabile. Barometrul GBI va oferi suport, și anul acesta, companiilor care doresc să își monitorizeze inițiativele și eforturile depuse în domeniul protecției mediului”, afirmă Raluca Fișer, președintele Green Revolution.

Potrivit unui comunicat de presă al Asociației, companiile se pot înscrie gratuit pe website-ul oficial al proiectului, www.gbindex.ro, și pot completa chestionarele pentru evaluarea performanțelor de mediu, în funcție de sectorul de activitate căruia îi aparțin (servicii/comerț, industrie/producție, construcții și transport/logistică).

GBI este singurul instrument gratuit de evaluare a performanței de mediu conform ISO 14031, un mecanism de monitorizare a inițiativelor verzi din sectorul de afaceri românesc și un mijloc de asistență și de formare pentru îmbunătățirea performanței de mediu. În plus, companiile participante la GBI au acces gratuit la calculatorul de emisii de gaze cu efect de seră, precum și la seminarii online gratuite pe teme de mediu și sustenabilitate în afaceri.

Datele furnizate de companii, în urma înscrierii în Green Business Index, vor fi analizate de o echipă de experți de mediu independenți, după încheierea perioadei limită. În urma interpretării datelor va rezulta clasamentul companiilor responsabile față de mediul din România. Rezultatele vor fi anunțate în luna mai, la Gala Green Business Index 2016, când vor fi premiate cele mai “verzi” companii din România.

GBI 2016 este un proiect inițiat de Asociația Green Revolution, dezvoltat în parteneriat cu The Royal Norwegian Society for Development și finanțat de Guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009 — 2014, în cadrul domeniului de finanțare “Inovare în Industria Verde România”. AGERPRES