Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) recunoaște performanța în comunicarea cu investitorii pentru a doua oară în România în cadrul Galei AR&IR din 19 octombrie 2020.

“Credem în performanța companiilor listate la bursă și susținem excelența în comunicarea cu investitorii. Într-un context de piață deosebit de dificil, dialogul proactiv cu investitorii a fost esențial. Astfel, pentru al doilea an consecutiv premiem cei mai buni profesioniști și programele lor de comunicare cu investitorii. În ultimele luni, am venit în sprijinul companiilor pentru a se adapta la noul mediu economic și am încurajat transparența”, spune Daniela Șerban, Președinte și Co-fondator ARIR.­­

Categoriile premiate sunt:

  1. Cel mai bun Director General (CEO)
  2. Cel mai bun Director Financiar (CFO)
  3. Cea mai bună Companie din perspectiva activității de Relația cu Investitorii
  4. Cel mai bun profesionist în Relația cu Investitorii.

Clasamentul a fost stabilit în urma evaluării investitorilor instituționali din întreaga lume, activi în piața de capital din România, prin intermediul platformei Institutional Investor Research.

Investitorii individuali sunt invitați să voteze compania cu care au comunicat cel mai bine în ultimul an. În perioada 28 septembrie – 12 octombrie pot să își exprime opinia prin intermediul website-ului ARIR (www.ir-romania.ro/gala).

Având în vedere importanța din ce în ce mai mare acordată informațiilor non-financiare de către investitori și trecerea la noul statut de piață emergentă care va aduce piața de capital din România în vizorul unei categorii de investitori mai mari, ARIR va premia pentru prima dată “Cel mai bun Raport de Sustenabilitate”. Companiile listate vor putea aplica printr-un reprezentant pentru această evaluare, solicitarea va fi transmisă către ARIR (contact@ir-romania.ro) până la data de 7 octombrie 2020 și va include link-ul către raportul de sustenabilitate.

Evaluarea va fi realizată de către un juriu independent format din Adina Ardeleanu – Co-Fondator Financial Intelligence, Adrian Codîrlașu – Președinte CFA România, Cristian Petre, Manager Investiții – NN Pensii, Mihaela Stoica – Director General Intercapital Invest și Mugur Popescu – Director Direcția Investiții BCR Pensii, în baza unui set de criterii definite împreună cu specialiști de top din piață.