Compania Andreas STIHL Power Tools SRL, subsidiară a holdingului AndreasSTIHL AG&Co. KG. din Germania, intenționează să construiască în Parcul Industrial Eurobusiness I din Oradea o nouă locație de producție in valoare de 125.000.000 euro, pe o suprafață de teren de aproximativ 147.000 mp.

 

Compania STIHL activează în domeniul fabricării de echipamente electrice pentru exterior, pentru profesioniști şi consumatori exigenţi, și și-a exprimat intenția de a desfășura în Parcul industrial EBP I activitățile specifice domeniului de activitate și a oricăror altor activități conforme cu Regulamentul de funcționare al parcului industrial. Aceasta preconizează începerea producției în Oradea la jumătatea anului 2024, urmând a genera, pentru început, un număr de 150 de locuri de muncă.

”Aceasta reprezintă o investiție strategică pentru municipiul Oradea. Conceptul de business promovat, facilitățile oferite investitorilor, dar și buna colaborare dintre mediul public si cel privat au avut un rol esențial în evoluția și dezvoltarea economică a municipiului Oradea. ADLO s-a dovedit a fi un model de succes, respectiv un catalizator al dezvoltării economice al județului Bihor, atingând un total de investiţii atrase până în prezent de 0,55 miliarde euro”, a declarat primarul municipiului Oradea Florin Birta.

Reprezentanții companiei STIHL au ales Oradea datorită poziționării geografice. ”STIHL realizează o mare parte din vânzările sale de baterii în regiunea europeană. Orașul Oradea ne-a convins nu doar prin conectarea optimă la piețele care sunt importante pentru noi, ci și prin infrastructura dezvoltată corect și condițiile economice bune”, a transmis Martin Schwarz, membru executiv STIHL pe producție și achiziții