Compania Siemens va deschide o fabrică la Sibiu, la mijlocul anului 2016

Siemens_4Siemens îşi dezvoltă afacerile în România, va deschide o fabrică la Sibiu, la mijlocul anului 2016, şi va angaja ingineri IT pentru centrul de cercetare-dezvoltare de la Cluj-Napoca, care va ajunge la aproape 250 de angajaţi în anul 2017, potrivit reprezentanţilor companiei.

Fabrica de la Sibiu va produce componente electrice pentru sectorul transporturilor, a precizat directorul general al Siemens România, George Cătălin Costache. Siemens România are nouă divizii de business în România, centre de cercetare IT – la Braşov şi Cluj-Napoca, un centru de cercetare-dezvoltare în domeniul energiei, la Bucureşti, şi patru fabrici, în Sibiu şi Buziaş. În anul fiscal 2014, Siemens România a înregistrat o cifră de afaceri de 138 milioane euro, fără a include şi producţia fabricilor.

Viitorul înseamnă inovaţie în inginerie, tehnologie la cele mai înalte standarde şi capacitatea de adaptare la un mediu în continuă schimbare. De-a lungul celor 110 ani de prezenţă în România, Siemens a fost un partener al dezvoltării infrastructurii ţării şi creşterii competitivităţii locale. Investiţia în cercetare şi dezvoltare, precum şi adaptarea unor tehnologii care şi-au dovedit deja rezultatele în alte pieţe sunt pilonii pe care România poate continua să crească”, a declarat George Cătălin Costache.

În ultimii ani, Siemens România a dezvoltat în mod sistematic segmente de afaceri în zonele de software şi IT şi urmăreşte noi oportunităţi de creştere în acest domeniu. Peste 300 de angajaţi sunt dedicaţi activităţilor de cercetare-dezvoltare IT în centre de competenţă regionale şi internaţionale în Braşov şi Cluj-Napoca. Cea mai recentă investiţie a companiei a constat în deschiderea celui de-al doilea punct de lucru din Cluj-Napoca, după o investiţie iniţială de 4,5 milioane euro.