Compania Romina Furniture a fost premiată de Ambasada SUA, drept “antreprenorul lunii septembrie”

Romina FurnitureProducătorul de mobilier pentru copii Romina Furniture a fost premiat, marţi, de Ambasada SUA la Bucureşti cu titlul de antreprenorul lunii septembrie. Titlul a fost înmânat antreprenorului de consilierul economic al ambasadei SUA, Michael Stewart, în cadrul unju evenimentul ce s-a desfăşurat la fabrica Romina Furniture de la Bâldana, judeţul Dâmboviţa.

Consilierul economic din cadrul ambasadei SUA la Bucureşti, Michael Stewart, l-a felicitat pe antreprenor, a subliniat rolul programului derulat de ambasadă şi a precizat că este important că afacerea a dus la crearea de locuri de muncă în zonă. Romina Furniture are circa 100 de angajaţi.

Ambasada SUA premiază în fiecare lună a anului 2015 câte un antreprenor de excepţie. Scopul proiectului este promovarea antreprenorilor din toate sectoarele economiei româneşti. ”Un antreprenor vede potenţialul existent într-o idee nouă şi face un pas îndrăzneţ şi adesea riscant, folosindu-şi doar calităţile, perseverenţa şi curajul pentru a transforma acea idee în realitate. Prin intermediul programului ‘Antreprenorul lunii’, ambasada aduce în prim plan antreprenori care valorifică oportunităţile unice existente în diverse sectoare industriale şi regiuni din România”, se arată într-un comunicat al ambasadei SUA la Bucureşti.

Soţii Florentina şi Dumitru Toader au înfiinţat în 2002 firma de mobilier pentru copii. În întreaga lume, peste 10.000 de copii, cei mai mulţi din SUA, dorm în paturi create de Romina. 90% din producţia fabricii merge la export în Statele Unite ale Americii. ”Soţii Toader au remarcat existenţa unei nişe de piaţă nevalorificate în SUA: mobilierul ecologic şi de înaltă calitate pentru copii (…). Locul câştigat de Romina pe piaţa americană demonstrează importanţa comerţului liber între SUA şi UE”, se mai arată în comunicatul ambasadei SUA. AGERPRES