Compania poloneză Maspex Wadowice a cumpărat producătorul apei minerale Bucovina

bucovinaCompania poloneza Maspex Wadowice a semnat un contract condiţional pentru preluarea companiei Rio Bucovina, producatorul apei minerale Bucovina, potrivit unui comunicat de presa. Contractul va intra in vigoare daca tranzactia va fi aprobata de Consiliul Concurenţei si dupa acţiunea de due diligence.

Tranzacţia include achiziţionarea celor trei facilităţi de producţie ale societăţii Rio Bucovina (Vatra Dornei, Timişoara şi Giurgiu), precum şi a brandului “Bucovina”. Rio Bucovina deţine o cotă de aproape 10% din piaţa românească a apelor îmbuteliate, conform AC Nielsen (date de piaţă aferente perioadei aprilie-mai 2015).

Grupul Maspex a intrat pe piaţa românească în anul 1996 şi este unul dintre cei mai mari investitori polonezi în România. Printre brandurile deţinute de Maspex se numara Tedi, Tymbark, La Festa, Ekland, Coffeeta şi Salatini. Preluarea companiei Rio Bucovina va fi cea de-a treia pe care Grupul Maspex o realizează în România.

România reprezintă pentru Maspex o a doua piaţă ca mărime, după Polonia, atât din punctul de vedere al cifrei de afaceri şi al investiţilor efectuate, cât şi ca putere de cumpărare.

Krzysztof Pawiński, Preşedintele Consiliului de Adminstraţie al Grupului Maspex Wadowice, spune în comunicatul citat că “Pe piaţa apelor minerale nu am fost prezenţi până acum, iar aceasta este o categorie care se află în creştere. În prezent, segmentul apelor minerale ocupă o cotă de 50% din piaţa băuturilor nealcoolice din România. Comparativ, piaţa băuturilor răcoritoare reprezintă 10%. Brandul Bucovina va creşte semnificativ competitivitatea noastră şi va consolida poziţia companiei pe piaţa românească. În plus, în România consumul de apă îmbuteliată se află încă la un nivel scăzut, comparativ cu alte ţări din Europa, ceea ce, cu certitudine, ne creează o perspectivă de dezvoltare, la aceasta contribuind şi tendinţele spre un mod de viaţă sănătos”.