Compania LOT Polish Airlines va opera curse aeriene de pe Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” din Cluj-Napoca

LOT_Polish_AirlinesCompania aeriană LOT Polish Airlines va opera, în premieră, curse aeriene de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca. “Începând cu 2 ianuarie 2016, o nouă companie aeriană va demara zboruri de pe Aeroportul Internaţional Cluj. Zborurile vor fi operate pe ruta Cluj-Napoca – Varşovia, având o frecvenţă de 4 zboruri pe săptămână”, se arată într-o informare transmisă de aeroportul clujean.

Zborul Cluj-Varşovia va asigura conexiuni cu principalele oraşe din Polonia, cu importante aeroporturi din Europa, dar şi cu destinaţii din SUA (Chicago, New York), Canada (Toronto), China (Beijing) şi Japonia (Tokyo).

Zborurile spre Varşovia vor fi operate în zilele de marţi, miercuri, sâmbătă şi duminică. “Suntem bucuroşi că operatorul aerian LOT a anunţat începerea zborurilor de la Cluj. Negocierile cu această companie au început în anul 2007, concretizându-se azi cu o triplă premieră pentru Aeroportul Internaţional Cluj: o nouă companie aeriană, o nouă destinaţie în reţeaua noastră de rute -Varşovia- şi o nouă ţară europeană – Polonia. Pasagerii noştri vor avea posibilitatea să zboare spre capitala Poloniei, un important hub aerian şi de acolo, mai departe, spre toate conexiunile oferite de operatorul aerian polonez”, a declarat directorul aeroportului clujean, David Ciceo.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, crede că noua destinaţie va fi benefică pentru dezvoltarea relaţiilor comerciale. “Consiliul Judeţean Cluj salută tenacitatea şi eforturile depuse de Aeroportul Internaţional ‘Avram Iancu’ Cluj pentru deschiderea zborului spre Varşovia, începând cu anul 2016, şi are certitudinea că acest zbor va fi extrem de benefic pentru dezvoltarea relaţiilor comerciale, turistice şi culturale dintre Polonia şi judeţul Cluj. Mai mult, atât clujenii, cât şi întreaga Transilvanie vor fi mai aproape de America şi de Asia prin această conexiune. Ne bucurăm că putem face cunoscut Clujul şi cu această destinaţie, prezenţa lui va fi din ce în ce mai remarcată pe plan internaţional”, a declarat Mihai Seplecan.

De pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu sunt operate în prezent 23 destinaţii regulate, spre 12 ţări din Europa şi din Orientul Mijlociu, de către companiile aeriene Tarom, Lufthansa, Wizz Air şi Vueling.

AGERPRES