Compania internațională de car sharing SPARK își extinde flota din România

ŠKODA și SPARK, compania care a adus în România serviciul de e-car sharing, introduce un nou model în flota auto. 100 de mașini complet electrice ŠKODA CITIGOe iV sunt deja disponibile pentru clienții SPARK din București. Cele două companii au încheiat un parteneriat la nivel internațional, prin intermediul căruia mai mult de 200 de mașini electrice ŠKODA CITIGOe iV vor intra în flota auto SPARK din România și Bulgaria. Bucureștiul reprezintă primul pas pentru acest proiect.

SPARK operează local din 2019 și oferă utilizatorilor săi doar mașini electrice, care pot fi rezervate prin intermediul unei aplicații dedicate. Noul model introdus în flotă, ŠKODA CITIGOe iV, este dotat cu o baterie de 36,8 kWh și are autonomie de până la 265 de kilometri (WLTP). Prețul pentru închirierea unei astfel de mașini este de 0,7 lei pe minut sau 90 de lei pentru 24 de ore.

„Am lansat SPARK în România în 2019 cu mai puțin de 50 de mașini în flotă, iar creșterea rapidă a acesteia rămâne una din prioritățile noastre. Scopul nostru este de a oferi clienților posibilitatea unei mobilități fără emisii și fără bătăi de cap, prin care contribuim și la îmbunătățirea a două dintre cele mai presante probleme din București – poluarea aerului și traficul congestionat. Având la bază conceptul de shared-economy, SPARK își dorește să ofere tuturor clienților săi acces facil la soluții de mobilitate moderne și prietenoase cu mediul, la un preț accesibil. Planurile noastre pentru București sunt ambițioase și ne propunem ca până la finalul anului 2020 să devenim cea mai mare companie de car sharing din România. Flota din București are în momentul de față peste 170 de vehicule electrice”, a declarat Dimitar Stoyanov, country manager, SPARK România.