Firma germană Henschel GmbH va investi circa 10 milioane de euro în construirea în parcul industrial Tetarom III din comuna clujeană Jucu a unei fabrici de cutii de viteze pentru tramvaie, locomotive şi metrouri, care va crea peste 100 de noi locuri de muncă.

„Am decis să venim spre România şi spre Cluj după ce am analizat mai multe locaţii din ţări est-europene şi din România. Alegerea Clujului a fost luată pe baza a trei argumente: susţinerea din partea autorităţilor locale şi a celor de la Tetarom, posibilitatea de a dezvolta tehnologiile noastre împreună cu UTCN, unde avem o mare rezervă de ingineri bine pregătiţi, dar au contat şi fondurile pe care le primim din partea statului român şi UE. Vom înfiinţa în Parcul Tetarom III din Jucu o fabrică de cutii de viteze pentru locomotive, tramvaie şi metrouri, investiţie care va crea peste o sută de locuri de muncă”, a declarat Matthias Thomas Henke, proprietar şi asociat unic al Henschel GmbH, cu ocazia semnării contractului privind investiţia de la Jucu.

Henschel GmbH, specializată în special în fabricarea elementelor mecanice de transmisie pentru maşinile pe şine (tramvai, metrou, tren), are o tradiţie de peste 200 de ani pe piaţa din Germania şi mai are fabrici în SUA şi în China. AGERPRES