Compania franceză Faurecia va deschide o fabrică de tapiţerii auto la Râmnicu Vâlcea

faureciaProducătorul francez de echipamente auto Faurecia urmează să deschidă o nouă fabrică de tapiţerii pentru industria auto la Râmnicu Vâlcea, în urma unei investiţii totale de 12 milioane de euro, la care intenţionează să creeze 600 de noi locuri de muncă până în martie anul viitor.

În noua fabrică din Râmnicu Vâlcea, compania va produce tapiţerii textile şi din piele pentru scaune auto. Cu un număr existent de 700 de angajaţi, Faurecia va angaja în final 1.600 de persoane, pe poziţii de operatori de producţie, specialişti tehnicieni, coordonatori de echipă şi manageri. Până în martie 2016, compania urmăreşte să angajeze, între alţii, operatori maşini de cusut şi pentru tăiere, operatori de producţie, precum şi specialişti în controlul calităţii şi ingineri de producţie.

Campania de recrutare în Râmnicu Vâlcea vine în urma dezvoltării prognozate pentru fabrica respectivă. Până în 2019, ca urmare a altor două etape ale procesului de extindere a unităţii de producţie, suprafaţa fabricii aproape se va dubla, de la 12.000 la 22.000 de metri pătraţi.

Prezentă în România din 2003, Faurecia mai deţine fabrici la Tălmaciu (divizia scaune auto), Craiova (tehnologii de control al emisiilor) şi Piteşti (sisteme de interior). Faurecia Automotive Seating produce în România pentru Peugeot şi Audi, în special pentru modelul A4.