Compania Focality va actualiza sistemele informatice ale Enel Energie și Enel Energie Muntenia

FocalityFocality Iași și ATOS IT Solutions and Services București au câștigat licitația pentru furnizarea și instalarea unei soluții informatice SAP care va actualiza sistemele informatice ale Enel Energie și Enel Energie Muntenia și va permite celor două companii, potrivit caietului de sarcini, menținerea unui avantaj tehnologic în fața competiției.

Contractul se ridică la 8,56 milioane de lei, fără TVA, pentru o perioadă de 22 luni, de la un estimat de 15,79 milioane de lei, fără TVA. La finalul contractului, subsidiarele locale ale grupului Italian Enel vor putea să se adapteze mai rapid la mediul concurențial și să lanseze noi servicii, cum ar fi funizarea de gaze naturale, se precizează în caietul de sarcini al licitației.

Focality va încasa 4,89 milioane de lei pentru implementarea SAP ISU, iar ATOS IT Solutions and Services va instala o soluție pentru forța de vânzări (salesforce) pentru 3,67 milioane de lei.

“Pentru a câștiga clienți noi din zonele de distribuție, sistemele noastre informatice trebuie să poată crea oportunități mai bune și să înțeleaga clienții pentru a le putea asigura cele mai bune oferte și servicii disponibile pe piață. În același timp, sistemele trebuie să ofere flexibilitatea necesară pentru a crea și implementa mai rapid produse și servicii noi. Nu în ultimul rând, implementarea noilor sisteme la nivelul întregului grup va standardiza infrastructura informatică în cadrul Grupului Enel și va fi o măsură eficientă din punct de vedere al costurilor pentru grup pe termen mediu și lung, și, de asemenea, produsele și serviciile dezvoltate în țară vor fi dezvoltate cu ușurință și la nivelul întregului grup”, se spune în documentația procedurii de atribuire.

Enel Energie alimentează 1,45 milioane de clienți din județele Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin, Constanța, Călărași, Tulcea și Ialomița, iar Enel Energie Muntenia deservește 1,1 milioane de consumatori de curent electric din Capitală și județele Ilfov și Giurgiu. În plus, italienii controlează în România și 3 operatori regionali de distribuție de energie electrică, Enel Distribuție Muntenia, Enel Distribuție Banat și Enel Dobrogea. Cumulat, cele două companii au consemnat afaceri de 3,5 miliarde de lei în 2015.