Compania de turism Tuşnad s-a listat pe piaţa AeRO

hotel_tusnadCompania de turism Tuşnad a debutat pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în urma transferului de pe piaţa Rasdaq. Tuşnad este o companie de turism cu capital integral românesc, având ca acţionar majoritar SIF Transilvania (SIF3).

Debutul Tuşnad pe AeRO a fost marcat de deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti. Reprezentanţii societăţii de turism au subliniat, în cadrul evenimentului, că au găsit în piaţa AeRO “soluţia optimă pentru prezenţa companiei pe piaţa de capital”.

“Considerăm că piaţa AeRO este soluţia ideală pentru tranzacţionarea acţiunilor companiei, cu tradiţie în turismul balnear românesc”, a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei Tuşnad, Nicu Rădulescu.

La rândul său, directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski, a declarat că Tuşnad a ales benevol piaţa AeRO, ceea ce înseamnă “acceptarea noilor reguli şi arhitectura” introdusă în urmă cu circa şase luni. Pe de altă parte, compania a decis să adere la programul BVB pentru promovarea guvernanţei corporative şi a standardelor ridicate în ceea ce priveşte relaţia cu investitorii. “Aceasta ne permite să spunem că primim un nou emitent de calitate la BVB”, a mai spus Ludwik Sobolewski.

Cu ocazia debutului pe AeRO, reprezentanţii Tuşnad au semnat o declaraţie, prin care compania de turism se angajează să aplice principiile de guvernanţă corporativă pentru AeRO, să includă pe website-ul său o secţiune dedicată investitorilor.

Principalele active din patrimoniul Tuşnad sunt hotelul Tuşnad, hotelul O3zone şi baza de tratament.    Hotelul Tuşnad are 216 locuri de cazare, clasificate la 2 şi 3 stele, şi este destinat în principiu turiştilor veniţi prin Casa Naţională de Pensii Publice. Baza de tratament este destinată efectuării procedurilor medicale, utilizând factorii naturali de cură: băi carbogazoase, bazin kinetoterapie, mofeta.

De asemenea, Hotelul O3zone este o investiţie nouă de 234 de locuri şi este destinat unui segment turistic orientat spre refacerea sănătăţii prin schimbarea stilului de viaţă. Hotelul are trei săli de conferinţe, spa, piscină, jacuzzi, saună, duşuri emoţionale, precum şi un centru de terapii Ana Aslan.