Compania britanică Vast Resources a investit 4,5 milioane de dolari în minele din România

minaVast Resources, companie minieră de origine britanică, a investit în 2015 în România peste 4,5 milioane de dolari. Investiţia a fost făcută la cele două mine administrate de companie pe teritoriul ţării noastre: la Băiţa Plai, judeţul Bihor şi în Mănăilă, judeţul Suceava. Sumele atribuite au vizat activităţi precum întreţinerea infrastructurii celor două mine, dotarea minelor cu echipamente noi, mentenanţa celor două situri, proiecte de mediu şi formarea profesională a angajaţilor.

“Cultura minieră vastă a României ne-a convins că merită să investim în această ţară. Descoperim că aici există deja forţă de muncă de înaltă calificare şi că aceasta are experienţă în extragerea minereului polimetalic. Suma investită până acum în proiectele din România a avut rolul de a pregăti minele şi personalul pentru reînceperea activităţii. Pe termen lung, Vast Resources va investi constant atât în proiectele miniere, cât şi în comunităţile din jurul acestora”, a declarat Andrew Prelea, preşedinte şi director executiv al Vast Resources România.

Odată cu începerea activităţii companiei în România, numărul de angajaţi ai celor două mine a crescut cu peste 50%. Astfel, compania are, în prezent, un număr de 180 de angajaţi, cifră care se previzionează că se va dubla până la finele anului 2016.

Compania de explorare şi exploatare minieră Vast Resources a reînceput activitatea în cariera Mănăilă în luna august a anului trecut, urmând ca în cursul anului 2016 să demareze lucrările şi la Mina Băiţa.