Compania Bittnet Systems, listată la bursă, a avut în 2016 o creștere cu 36% a cifrei de afaceri

Compania Bittnet Systems, listată la Bursa de Valori Bucureşti, a înregistrat o creștere cu 36% a cifrei de afaceri în 2016 față de anul precedent. Totodată, capitalizarea companiei a crescut de aproape trei ori, de la 7,7 până la 21,4 milioane de lei. Veniturile din training IT au depășit 1,2 milioane euro, cu aproximativ 2.500 de studenți în 2016, confirmând poziția de lider pe această piață, așa cum se arată în raportul publicat de către companie pe site-ul BVB.

Totodată, Bittnet a implementat peste 270 proiecte de integrare în 2016, față de 174 în 2015, inclusiv mai multe proiecte de migrare în cloud a infrastructurii unor companii din mediul online.

„Cel mai important lucru pentru noi în 2016 a fost că am reușit să marcăm trecerea către o companie de dimensiune medie, care a reușit să crească și să se dezvolte constant pe principii solide de business“, a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet.

De asemenea, compania a  unor certificări importante, cum ar fi statutul de Cisco Learning Partner, Microsoft Silver Learning Partner, Amazon Web Services Learning Partner sau Oracle Authrorized Education Center.

„Considerăm că și pentru 2017 tendințele identificate în ultimii doi ani – cloud-ul, securitatea cibernetică și soluțiile integrate vor continua să fie sursa de creştere a afacerii. Intenţionăm să ne concentrăm eforturile şi resursele pentru a fi printre cei mai relevanţi parteneri de IT pe aceste arii de expertiză“, a adăugat Cristian Logofătu, CFO Bittnet, în legătură cu planurile de viitor ale companiei.

Bittnet este o companie românească din sectorul IT, înființată în 2007, care oferă clienților săi cursuri IT oficiale, servicii de implementare de soluții IT bazate pe tehnologii cloud, dar și în zona de infrastructură IT clasică (routing, switching, servere, virtualizare, securitate, teleprezență sau wireless). În aprilie 2015 a devenit prima companie IT din România listată la Bursa de Valori București, pe piața AeRO.