Compania Bilka anunță investiții de 3 milioane de euro pentru acest an

BilkaBilka, liderul pieței de acoperișuri, a încheiat 2015 cu o cifră de afaceri de peste 191 milioane de lei, în creștere cu 42% față de 2014, când a înregistrat afaceri de 134 milioane de lei. Peste 5,5 milioane de mp de țiglă metalică au fost produși și comercializați anul trecut de Bilka.

Compania a fost pentru al doilea an consecutiv și cel mai mare consumator român de tablă prevopsită cu peste 40.000 de tone procesate.

“În 2015 am realizat o cifră de afaceri de 191 milioane de lei, echivalentul a 43,1 de milioane de euro. Creşterea de 42% a fost determinată în principal de investițiile realizate anul trecut pentru creșterea și diversificarea gamei de producție, dar și de maturizarea investițiilor realizate în anii precedenţi. Doar anul trecut am instalat 10 noi linii de producție de accesorii pentru acoperiș și țiglă metalică și am avut alte 3 linii instalate în 2014 care s-au aflat în primul an complet de funcționare”, a declarat Horațiu Țepeș, proprietarul Bilka.

Toate produsele au avut o contribuție pozitivă în creșterea cifrei de afaceri. Compania a înregistrat creșteri peste evoluția pieței, fapt care a dus și la creșterea cotei de piață. Dacă în 2014 Bilka deținea 24% din piața autohtonă de țiglă metalică, în 2015 a ajuns la aproximativ 28%.

Conform studiilor interne ale companiei, piața de acoperișuri metalice a înregistrat în 2015 o creștere medie de 10%. Compania estimează că în 2015, piața a depășit ca și volum nivelul din 2008, ajungând la aproximativ 20 milioane mp de învelitori metalice comercializate.

“Spre deosebire de anii trecuți am observat o creștere la nivelul pieței generată de lucrările rezidențiale noi care estimăm că reprezintă peste 50% din totalul pieței. Acest trend se poate menține și în 2016 dacă condițiile de creditare și susținerea achiziționării de locuințe noi din partea statului nu suferă modificări drastice”, a declarat Țepeș.

“În 2016 o direcție importană în strategia de business a companiei este continuarea planului investițional demarat în 2014 care se ridică la 10 milioane de euro. Investițiile bugetate pentru anul acesta se ridică la 3 milioane de euro și vizează în principal achiziția de noi linii de producție necesare închiderii seriei de investiții pentru produsele cu destinație rezidențial”, mai arată proprietarul Bilka.