Compania românească Dacia Plant a fost achiziţionată de CERES Pharma, o companie belgiană aflată în plină expansiune.

Ceres Pharma vrea să extindă portofoliul de produse naturale, cu implicarea specialiștilor Dacia Plant, care vor continua să fie parte integrantă a companiei. Planul Ceres Pharma este de a dezvolta compania românească și de a face din Dacia Plant cel mai important exportator de produse naturale din România și un jucător de calibru pe piața europeană a suplimentelor alimentare naturale.

Dacia Plant a avut anul trecut afaceri de 50 de milioane de lei, și un profit de 12,5 miliane de lei. Acționarii companiei sunt Călin Ianța și Radu Ionescu-Heroiu, fiecare cu procente de 50% din firmă.

„Ceea ce ne-a atras la Dacia Plant este încrederea pe care românii o acordă acestui brand și știm, din experiență, că o astfel de încredere se câștigă doar prin produse excelente care nu fac compromisuri. Totodată, am rămas impresionați de management, de organizarea internă și de secțiile de producție construite după norme GMP. Ne dorim ca Dacia Plant să devină punct strategic în planurile pe care le aveam pe piața din Europa și preluăm astăzi nu numai un pachet majoritar într-o companie de succes ci, mai ales, angajamentul de a livra în continuare ceea ce Dacia Plant promite: calitate fără compromisuri și sănătate naturală”, a declarat Mario Debel, CEO Ceres Pharma.

Ceres Pharma este o companie înființată în 2017 de către Mario Debel și Alychlo, este activă în dezvoltarea și distribuția de medicamente, dispozitive medicale, biocide, produse cosmetice și pune accent în special pe produsele naturale. Strategia de creștere a companiei belgiene se axează în anii următori pe extinderea propriului portofoliu de produse prin dezvoltarea de suplimente alimentare calitative și preparate farmaceutice în Benelux și în Europa Centrală și de Est.