autolivCompania Autoliv România va deschide o fabrică în Oneşti, judeţul Bacău. Reprezentanţii subsidiarei române a concernului suedez au demarat recrutările de personal pentru viitoarea fabrică pe care o va inaugura în oraşul băcăuan anul viitor.

Autoliv este primul mare producător din domeniul automotive care în loc să recruteze personal în zona Moldovei şi să îl ducă spre Braşov, Sfântu Gheorghe, Lugoj sau Reşiţa (zonele în care deţine fabrici), a preferat să îşi deschidă o facilitate de producţie în zonă.

Potrivit autorităţilor băcăuane, anul viitor Autoliv va crea 400 de locuri de muncă în Oneşti, urmând ca din 2018 numărul acestora să urce spre 700.

Producătorul de sisteme de siguranţă auto Autoliv România, subsidiara locală a grupului suedez Autoliv care îşi are sediul la Braşov, estimează că va recruta până la finalul anului încă circa 500 de oameni, ajungând astfel la aproximativ 10.000 de angajaţi în fabricile locale.

Compania are în prezent 9.500 de oameni care lucrează pentru fabricile din Braşov, Lugoj, Sfântu Gheorghe şi Reşiţa, dar şi pentru centrele de inginerie şi dezvoltare din Braşov şi Timişoara. Compania deţine şi un centru european de competenţe IT şi numeroase funcţii suport pentru subsidiarele Autoliv din România şi din Europa, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie.

„În prezent avem 9.500 de angajaţi pe plan local şi estimăm că vom finaliza anul cu aproximativ 10.000 de oameni, creşterea provenind din departamentele de producţie. De la începutul anului, businessul nostru a fost susţinut de creşterea volumelor existente, dar şi de proiectele noi din toate ariile de producţie, de la centuri de siguranţă, chingă pentru centurile de siguranţă, până la volane şi airbaguri”, au declarat oficialii companiei Autoliv România.

În fabricile din România suedezii produc centuri de siguranţă, chingă pentru centurile de siguranţă, generatoare de gaz pentru airbag, module de airbag, dar şi airbaguri şi volane. Autoliv România produce în principal pentru pieţele externe, pentru clienţi precum BMW, Volkswagen, Renault sau Ford.

Grupul auto suedez Autoliv a deschis prima fabrică din România care produce centuri de siguranţă şi sisteme pentru airbaguri în anul 1997 la Braşov, aceasta fiind urmată în anul 2007 de o nouă investiţie de 30 milioane de euro în a doua unitate, în Lugoj.