Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat pe 11 decembrie, la Iaşi, la manifestările organizate de conducerea companiei Antibiotice SA cu prilejul aniversării a 63 de ani de activitate, că societatea este un partener care va oferi în continuare soluţii viabile pentru sistemul de sănătate din România.

Sorina Pintea a afirmat, în alocuţiunea susţinută, că „a simţit, în calitate de proprietar a 53% din acţiunile companiei, mândria de a fi parte a acestei poveşti de succes”. „Am simţit şi eu, în calitate de proprietar a 53% din acţiunile Antibiotice SA, mândria de a fi parte a acestei poveşti de succes. Sunt onorată să fiu aici, să cinstim împreună cei 63 de ani de activitate neîntreruptă şi performanţă remarcabilă a primei fabrici din România şi sud-estul Europei care a produs penicilină, iar, ulterior, sute de produse farmaceutice care au contribuit la starea de sănătate a acestui popor. Anul acesta este unul special pentru ţara noastră, anul Centenarului, dar şi un an în care privim spre viitor. Un viitor care ne onorează şi ne responsabilizează în faţa unei Europe unite prin preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Totodată, aceasta a menţionat că îmbunătăţirea accesului cetăţenilor români la servicii de sănătate constituie o prioritate, exprimându-şi convingerea că „Antibiotice SA este un partener care va oferi în continuare soluţii viabile” pentru sistemul de sănătate din România în acest context.

La doar câteva zile de la aniversarea Centenarului, compania Antibiotice a marcat aniversarea a 63 de ani de activitate, sub mesajul „Continuitate şi performanţă românească”.

La festivitatea organizată la sediul companiei au participat ministrul Sorina Pintea, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Teofan, personalităţi din domeniul medical şi academic, reprezentanţi la vârf ai autorităţilor publice locale şi centrale.

„Pentru noi, tradiţia înseamnă continuitate şi recunoaştere, iar toţi aceşti ani care s-au scurs în existenţa noastră sunt o dovadă a perseverenţei şi transformărilor pe care le-a parcurs această organizaţie. În an centenar, ne dorim ca valorile româneşti să fie reconsiderate, încurajate pentru a dăinui peste timp. Antibiotice SA a continuat să fie o companie de referinţă în mediul de business datorită unei echipei de 1.400 de oameni dedicaţi. Zi de zi, echipa Antibiotice demonstrează că România se poate afirma în lume şi prin fabricarea de medicamente de calitate, la standarde internaţionale”, a declarat directorul Antibiotice SA, Ioan Nani.

Compania Antibiotice este, astăzi, cel mai important producător de medicamente generice cu capital românesc. Pentru producătorul farmaceutic ieşean, anul 2018 s-a derulat sub semnul continuităţii şi performanţei, confirmând trendul creşterii constante pe care şi-a propus să o susţină. Printr-un efort important de ordin investiţional, menit să ducă la dezvoltarea capacităţii de producţie şi menţinerea standardelor de calitate pentru care este recunoscută, compania ieşeană şi-a consolidat afacerea pe plan naţional şi internaţional. Pe piaţa naţională, Antibiotice SA îşi menţine poziţia de lider valoric în categoria produse sterile injectabile beta-lactamice şi cea de lider în termeni de volum în segmentul produselor de uz topic precum unguente, geluri şi supozitoare.

Investiţiile masive realizate în ultimii 20 de ani – în retehnologizare, echipamente moderne şi alinierea la standardele de calitate internaţionale au permis nu doar consolidarea poziţiei pe piaţa autohtonă, ci şi dezvoltarea exporturilor. În prezent, 35% din cifra de afaceri a companiei este realizată exportând în peste 70 de ţări produse finite şi substanţa activă Nistatină. Compania Antibiotice este, de altfel, lider mondial în producţia de Nistatină, iar produsul deţine titlul de standard internaţional de referinţă din punct de vedere al calităţii. Producătorul farmaceutic ieşean are, în acest moment, reprezentanţe proprii în Vietnam, Republica Moldova, Ucraina şi Serbia.

Despre performanţele acestui brand autentic românesc vorbesc de la sine şi distincţiile obţinute de-a lungul timpului: Trofeul ANEIR „Cel mai dinamic producător – exportator de medicamente din România”, Ordinul „Meritul Industrial şi Comercial” în grad de Comandor – acordat de Preşedinţia României.

Antibiotice SA este, de peste 20 de ani, lider al mediului de afaceri românesc, situându-se pe primul loc în industria farmaceutică, potrivit topurilor realizate de Camera de Comerţ şi Industrie a României. AGERPRES