Compania Akcenta își anunță intrarea pe piața românească

akcentaInstituția de plată nebancară specializată în schimb valutar Akcenta și-a anunțat oficial intrarea pe piața românească. Până la finele anului compania vrea să ajungă la un portofoliu de 220 de clienți din segmentului SMI și la rulaje de 25 de milioane de euro.

Compania funcționează pe piața românească sub o licență de operare emisă de Banca Națională a Cehiei și are aprobarea Băncii Naționale Române de a își oferi serviciile. Activitatea firmei este confirmată în registrul oficial public al Băncii Naționale a României pe site-ul BNR.

„În România, vrem să punem la dispoziția companiilor instrumente financiare care să facă activitatea de business mai ușoară și mai rapidă”, spune Milan Cerman, președintele consiliului de administrație Akcenta Cz.

Potrivit directorului comercial pentru România, Theodor Ștefanovici, în prezent, compania are o echipă de 12 reprezentanți comerciali, pe plan local, care acoperă în întregime teritoriul românesc și până la sfârșitul anului intenționează să își dubleze echipa și să lucreze cu de trei ori mai mulți clienți în țară.

Akcenta derulează activități pe piețe din Europa Centrală, cum sunt Cehia – unde este activă din 1997, Slovacia, Polonia, Ungaria și România, având în total un numar de 25 000 clienți.