Compania aeriană Lufthansa operează începând de pe 2 iulie, în premieră, patru zboruri săptămânale de pe Aeroportul Internaţional Iaşi spre hub-ul din Frankfurt.

Astfel, municipiul Iaşi devine singurul aeroport din regiunea Moldovei unde sunt operare zboruri cu operatorul german spre hub-ul său din Frankfurt, care asigură conexiuni pentru zboruri trans-continentale, precum şi zboruri spre alte aeroporturi europene.

„Lufthansa este foarte mândră să deschidă la Iaşi a cincea destinaţie din România. Astfel, vom reuşi să conectăm unul dintre cele mai populare oraşe ale ţării cu Frankfurt, cel mai important hub al Lufthansa Group. Acest lucru va reduce timpul de călătorie semnificativ către foarte multe oraşe din Europa, America sau Asia. De asemenea, sunt încrezător că vom vedea mai mulţi turişti din toată lumea, care vor descoperi minunata moştenire culturală a Iaşului”, a declarat Zlatko Zlatic, Lufthansa Group General Manager Sales, pentru Romania, Moldova şi Bulgaria.

Potrivit reprezentanţilor Aeroportului Internaţional Iaşi, durata unui zbor spre Frankfurt este de 2 ore şi 25 de minute, cursa fiind operată luni şi vineri, cu plecare de la ora 10,00 din Frankfurt şi sosire la ora 13,20 la Iaşi, iar de la Iaşi de la ora 14,05, ajungând la Franckfurt la 15.30. Alte zboruri sunt organizate joia şi duminica, plecarea fiind de la Frankfurt la ora 6,50 şi ajunge la Iaşi la ora 9,50, iar de la Iaşi pleacă de la ora 10,35 şi ajunge la Frankfurt la ora 12,00.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, Paul Butnariu, a spus că această conexiune directă cu Frankfurt a fost rodul mai multor runde de discuţii pe care Lufthansa le-a purtat cu Aeroportul Internaţional Iaşi.

„Aşa cum am declarat şi în luna februarie, când am aflat decizia companiei, mediul de afaceri ieşean salută venirea Lufthansa. Din punctul nostru de vedere, al mediului de afaceri, avem două beneficii majore: conexiunea cu un mare centru financiar al UE, ceea ce va impulsiona relaţiile economice, iar pe de altă parte calitatea de hub de primă mărime, atât ca legături pe care aeroportul din Frankfurt le oferă în spaţiul european, cât şi ca legături trans continentale, cu America, Asia sau Africa. Încurajăm toţi potenţialii pasageri din întreaga Regiune Nord-Est, fie din segmentul turistic, fie din segmentul universitar-academic, fie din segmentul de business, să folosească zborul operat de Lufthansa, pentru că numai aşa conexiunea se poate consolida şi permanentiza”, a declarat Paul Butnariu, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi.

În prezent, pe Aeroportul Iaşi şapte companii aeriene operează zboruri directe spre 25 de destinaţii internaţionale, din care 20 sunt curse regulate, iar cinci sunt curse sezoniere/charter. AGERPRES