Compania 3M a deschis primul centru de inovare pentru clienţii din România

3m-logoCompania 3M a deschis, pe 8 martie, primul centru de inovare pentru clienţi, din România, acesta fiind al 54-lea în lume.

„Deschiderea Customer Innovation Center 3M România reprezintă un pas important în dezvoltarea subsidiarei din România. Acesta este centrul numărul 54 al 3M. Sunt 53 în lume şi astăzi deschidem numărul 54. Asta arată că România intră într-un nou nivel al dezvoltării în ultimii 25 de ani. Compania 3M cheltuie 1,8 miliarde de dolari pe cercetare-dezvoltare. Asta înseamnă în jur de 5% din cele 31 miliarde dolari cifră de afaceri şi asta pentru că se bazează pe o echipă mare de tehnicieni, în jur de 10.000, care include ingineri, chimişti, fizicieni, tehnicieni în domeniul mediului şi aşa mai departe. Anul trecut am înregistrat patentul cu numărul 100.000 la nivel global. Sperăm ca acest centru să fie un punct de pornire pentru o astfel de dezvoltare în 3M România şi în România în viitor”, a declarat Cătălin Velescu, managing director 3M România.

La rândul său, ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a apreciat că 3M este una dintre cele mai importante companii din SUA datorită angajamentului către inovare. „Inovarea este foarte importantă pentru munca noastră în România ca Ambasadă a Statelor Unite ale Americii. După cum ştiţi, avem 3 priorităţi: una este să promovăm securitatea, alta să promovăm democraţia şi valorile asociate democraţiei şi a treia să promovăm prosperitatea între ţările şi economiile noastre – să îmbunătăţim fluxul comercial de bunuri şi servicii între România şi SUA, să îmbunătăţim fluxul de investiţii şi cred că în centrul acestor lucruri este promovarea inovării, antreprenoriatului. Contribuţia pe care 3M o face azi este mult mai puternică prin deschiderea centrului din România şi se potriveşte foarte bine cu priorităţile noastre în susţinerea parteneriatului dintre România şi SUA”, a afirmat Hans Klemm.

În prezent, 3M are un portofoliu de peste 50.000 de produse şi deţine peste 2.500 de patente recunoscute la nivel mondial. Compania 3M, care este prezentă în România din 1986, activează pe mai multe pieţe, precum: electrice, electronice şi telecomunicaţii, industrie, transporturi, sănătate, consumabile de birou şi produse de larg consum, siguranţă şi protecţia bunurilor şi persoanelor, materiale pentru industria publicitară şi semnalizare rutieră.