2Performant, companie românească de tehnologie, anunță intenția de listare pe piața AeRo a Bursei de Valori București în a doua jumătate a anului 2020. Compania are un potențial ridicat de creștere, fiind direct conectată la dezvoltarea comerțului online și la evoluția marketingului digital.

Pentru aceste industrii, 2Performant a generat de-a lungul timpului peste 5 milioane de tranzacții online în valoare de peste 205 milioane de euro. Intermediarul cu care 2Performant colaborează în vederea listării la BVB este Goldring, unul dintre cei mai activi brokeri pe piața românească de capital.

Cu o activitate de 12 ani pe piață, 2Performant dezvoltă și operează propria platformă integrată de marketing afiliat și influencer marketing, prin intermediul căreia business-urile pot colabora de la distanță cu parteneri, afiliați și influenceri. 2Performant este sinonim cu afilierea în România, compania fiind prima care a introdus pe piața din țara noastră marketingul afiliat, în 2009 (la acea vreme business-ul se numea 2Parale). Lider al acestei piețe, 2Performant este totodată, conform datelor companiei, și cel mai mare generator local de trafic pentru comerțul online din România, aducând lunar peste 5 milioane de clickuri pentru clienții din portofoliu. De la business-ul care în 2009 câștiga o competiție pentru start-up-uri, 2Performant a crescut în toți acești ani de activitate de peste 300 de ori din punct de vedere al cifrei de afaceri.

În 2019, 2Performant a înregistrat o cifră de afaceri de 3,2 milioane de euro, în creștere cu 20% față de 2018 și a continuat accelerat și în prima jumătate a lui 2020 pe fondul dezvoltării eCommerce-ului din perioada pandemiei și al mutării obiceiurilor de cumpărare preponderent în online. Totodată, compania a făcut de-a lungul anilor investiții importante în propria tehnologie pentru marketing afiliat și influencer marketing și a ridicat mai multe runde de finanțări, trecând prin toate etapele de dezvoltare ale unei companii de tehnologie, care acum se pregătește pentru listarea la Bursă.

Fondată în 2008 de Radu Spineanu, compania a devenit societate pe acțiuni din 2015 și tot de atunci este și auditată. La începutul acestei luni, acționarii 2Performant au aprobat în unanimitate listarea companiei pe piața AeRo a BVB. Business-ul 2Performant este în prezent condus de Dorin Boerescu (CEO), Irina Dumitrașcu (CTO), Bogdan Aron (CFO) și are un board consultativ format din Sergiu Neguț (investitor și co-fondator Fintech OS), Vladimir Oane (antreprenor și co-fondator Deepstash) și Matei Pavel (antreprenor, investitor și co-fondator T-Me Studios).

„Marketingul afiliat este marketingul viitorului. Iar creșterile colosale pe care comerțul online le înregistrează în aceste zile ne confirmă că am intuit bine potențialul acestui domeniu atunci când l-am adus pentru prima oară pe piața din România. El va crește odată cu eCommerce-ul, care la nivel global înregistrează în acest moment un salt cu șase ani în viitor și este estimat că va continua să crească, în condițiile în care peste 70% dintre americani și europeni cumpără online, iar România și CEE, fiind în urma țărilor din Vest, prezintă un potențial de creștere anuală de 20-30% pentru următorii ani. Compania 2Performant a investit din timp în tehnologia proprie, dezvoltată și operată de echipa noastră de developeri, tocmai pentru a ține pasul cu aceste creșteri importante. Până acum am făcut o investiție de peste 1 milion euro în propria tehnologie și vom continua să investim în ea și, în special, în îmbunătăţirea experienţei de utilizare, în contextul unor oportunităţi locale și regionale mai mari ca niciodată”, spune Dorin Boerescu, CEO 2Performant.