Comisia Europeană acordă asistenţă macrofinanciară de 30 de milioane de euro pentru Republica Moldova

Comisia Europeană, în numele UE, a aprobat pe 10 iulie plata unei sume de 30 de milioane de euro sub formă de asistenţă macrofinanciară (AMF) pentru Republica Moldova, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.
Aceasta este a doua şi ultima tranşă din actualul program de asistenţă macrofinanciară pentru Republica Moldova, după prima tranşă din octombrie 2019, de 30 de milioane de euro.
A doua tranşă este compusă din suma de zece milioane de euro în granturi şi suma de 20 milioane de euro în împrumuturi de termen lung cu dobândă scăzută.
Programul este destinat să sprijine Republica Moldova în acoperirea necesităţilor sale de finanţare externă, care sunt extrem de importante în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19), în timp ce se implementează reforme extinse şi ambiţioase, precizează Comisia Europeană.
“Astăzi UE a aprobat încă 30 de milioane de euro sub formă de asistenţă financiară pentru a ajuta Republica Moldova să facă faţă şocului economic provocat de pandemie. UE este alături de cetăţenii din Republica Moldova în această perioadă dificilă. Vreau de asemenea să laud Republica Moldova pentru eforturile de reformă întreprinse, de exemplu pentru îmbunătăţirea sistemului judiciar şi a luptei împotriva corupţiei”, a afirmat Paolo Gentiloni, comisarul pentru economie. AGERPRES