SeedBlink listează Comarket, marketplace B2B adresat industriei ospitalității românești, după o investiție inițială a fondatorilor de 100.000 de euro. Listarea va avea loc pe 17 noiembrie iar fondatorii caută o investiție în valoare de 240.000 de euro.

Comarket este un marketplace digital B2B care aduce împreună profesioniștii și vânzătorii din industria ospitalității, cu scopul digitalizării și eficientizării relațiilor dintre ei. Prin eficientizarea și dezvoltarea pieței de achiziții, platforma sprijină buna desfășurare zilnică a business-urilor din ospitalitate, restaurante, cafenele și hoteluri.

După o investiție pre-seed a fondatorilor, dezvoltarea platformei Comarket a fost susținută de Infinite IT Solutions, companie de software B2B prezentă pe mai multe piețe, printre care Polonia, România, Ungaria, Germania, Croația, Spania și Slovacia prin customizarea platformei lor de e-commerce după specificațiile Comarket dar și după nevoile pieței de HoReCa.

Licența, dezvoltarea, mentenanța și hostingul aplicației sunt puse la dispoziția Comarket gratuit și în regim de exclusivitate pentru toată piața europeană.

Din echipa executivă a Comarket fac parte cei trei cofondatori ai companiei, Florin Maxim, antreprenor cu experiență de 20 de ani în industria ospitalității, Eugen Zbîrcea, executiv cu 20 de ani activi în retail la nivel C-level, și Daniel Nanboe, antreprenor IT cu peste 20 de ani de experiență în proiecte B2B.

Suma obținută din actuala rundă de finanțare va fi utilizată pentru a accelera dezvoltarea operațională a platformei și finanțarea proiectelor de marketing.

“În următorul an, vrem să strângem în platformă peste 1.000 de profesioniști, să avem peste 30.000 de produse listate și să generăm comenzi în valoare de peste 1 milion jumătate de euro. Digitalizarea sectorului HoReCa este esențială, iar nevoia de eficientizare a proceselor și de eliberare a resursei de timp a antreprenorului este primordială pentru succesul pe termen lung. Educația digitală este necesară în toate sectoarele, însă în HoReCa este critică în prezent, sectorul fiind mult întârziat din acest punct de vedere”, a declarat Florin Maxim, CEO și cofondator al Comarket.