Coletăria.ro, expert în expedierea şi livrarea coletelor, parte a grupului Packeta, cu cea mai mare reţea de puncte pick-up din Europa Centrală şi de Est, accelerează dezvoltarea reţelei de puncte pick-up în România, ca răspuns la cererea în creştere de locaţii de proximitate de unde clienţii magazinelor online partenere Coletăria.ro îşi pot ridica produsele comandate, transmite un comunicat de presă trimis redacţiei.

În prezent, reţeaua de puncte pick-up a Coletăria.ro numără 250 de locaţii în România, cu un ritm lunar de creştere de peste 30 de puncte pick-up de la începutul anului.

„Pentru anul în curs, ne propunem să ajungem la o reţea de 600 – 800 de puncte pick-up. Atingerea acestui obiectiv depinde, într-o mare măsură, de situaţia sanitară, de măsurile impuse de autorităţi etc., referitoare la pandemia de COVID-19. În prezent, reţeaua de puncte pick-up ale Coletăria.ro are o acoperire naţională în toate oraşele reşedinţă de judeţ şi suntem bine reprezentaţi în oraşele cu peste 30.000 de locuitori”, spune Alexandr Jeleascov, CEO Coletăria.ro.

Obiectivul Coletăria.ro vizează, în primul rând, consolidarea prezenţei în oraşele mari şi, ulterior, extinderea reţelei în localităţi cu peste 20.000 de locuitori.

Alegerea locaţiilor pentru punctele pick-up ia în calcul sporirea rentabilităţii părţilor implicate, vadul pietonal, accesibilitatea uşoară în cadrul locaţiei, existenţa, în locaţie, a unei conexiuni la internet şi a unui computer, iar obiectul de activitate comercială al partenerului respectiv să se adreseze unui public cât mai larg. Coletăria.ro se adresează atât micilor comercianţi, cât şi lanţurilor de magazine care dispun de o acoperire extinsă.

Fiind o activitate adiţională pentru parteneri, sistemul Coletăria.ro este unul automatizat şi presupune câştiguri financiare pentru fiecare colet eliberat către clienţi, promovare gratuită, magazinul partener fiind listat în nomenclatorul a mii de magazine online care folosesc serviciul de livrare la punctele pick-up Coletăria.ro

În această direcţie, Coletăria.ro a încheiat recent un parteneriat strategic cu Un-Doi Centru de Plăţi, furnizor de servicii de plăţi de facturi şi încărcare electronică, cu o prezenţă în peste 10.000 de locaţii din România, vizând activarea în primul an a peste 200 locaţii Un-Doi Centru de Plăţi.

„Parteneriatul cu Un-Doi Centru de Plăţi se înscrie în strategia noastră de dezvoltare a reţelei la nivel naţional, obiectivul fiind consolidarea prezenţei în oraşele mari prin creşterea numărului de puncte pick-up, astfel încât, să facilităm rapid şi uşor accesul clienţilor la astfel de locaţii situate în proximitatea lor”, mai spune Alexandr Jeleascov.

Adopţia serviciilor de livrare alternativă se află pe un trend pozitiv în România – rata de adopţie în rândul clienţilor pentru livrare la puncte pick-up se situează între 20% – 30% din totalul coletelor livrate şi continuă să crească, pe măsură ce, tot mai mulţi utilizatori descoperă avantajele în materie de costuri şi flexibilitate.