Pe 7 decembrie, Sala Mare a Teatrului Național Vasile Alecsandri din Iași va găzdui un eveniment de referință pentru comunitatea ieșeană: gala Medicii împreună pentru comunitate. Întâlnirea, aflată la cea de-a V-a ediție, reunește membri ai Colegiului Medicilor Iași, dar și alți reprezentanți și parteneri ai organizației.

Evenimentul va debuta cu acordarea distincțiilor pentru membrii Colegiului Medicilor Iași care s-au remarcat prin merite deosebite în activitatea și dezvoltarea profesională. În partea a doua, invitații vor viziona spectacolul La Bohème de Giacomo Puccini, iar seara se va încheia cu un cocktail de socializare. Partenerii din acest an ai galei sunt Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, Asociația Clubul Rotary Iași și Oameni și Companii.

Colegiul Medicilor Iași organizează această întâlnire anual, începând cu 2016, iar fondurile pe care membrii organizației le donează cu generozitate sunt direcționate către diverse cauze sociale. Anul acesta, prin intermediul unui parteneriat încheiat cu Clubul Rotary Iași, fondurile rezultate în urma campaniei vor fi direcționate către sprijinirea refugiaților ucrainieni aflați în Iași, respectiv către Centrul de Informare și Suport România-Ucraina și Centrul Educațional pentru Mame și Copii Refugiați.

Centrul de Informare și Suport România-Ucraina a fost creat la inițiativa Clubului Rotary Iași și răspunde la nevoia de a centraliza toate informațiile necesare refugiaților pentru a-și rezolva mai ușor problemele, fie că este vorba de soluții digitale, fie de interacțiuni cu diverse instituții sau organizații. Centrul rezolvă 4 categorii de probleme: social, sănătate, educație și administrație. Sub umbrela Centrului a luat naștere și Centrul Educațional pentru Mame și Copii Refugiați, care asigură mamelor și copiilor ucranieni acces la resurse educaționale și informaționale, facilitând integrarea acestora în comunitatea locală.