L’Amande – Desserts sans gluten, cofetărie cu laborator propriu pentru realizarea de produse fără gluten, înființată în 2016 de către Daniela Alecse, are în plan, anul acesta, extinderea la nivel național prin franciză, în patru mari orașe din țară. În 2020, businessul a atins o cifră de afaceri de peste 130.000 de euro, în creștere față de 2019.

În laboratorul L`Amande au fost adaptate de-a lungul timpului peste 200 de rețete de produse fără gluten. În 2020, în condițiile unui an dificil pentru horeca, produsele care nu conțin gluten au fost în continuare căutate. În medie, clienții au cumpărat de aproximativ 100 de lei, iar traficul în cofetărie a ajuns la aproximativ 30 de persoane pe zi. Cele mai solicitate produse din segmentul patiserie fără gluten au fost gogoșile și croissantele, iar în ceea ce privește segmentul dulce, prăjiturile preferate au fost eclerele, amandinele și tortul doboș. Pe segmentul sărat, cele mai cerute produse au fost sărățelele, paleurile, nugatul și cornulețele cu nucă.

„Suntem recunoscători că am reușit să încheiem 2020 cu rezultate bune, chiar dacă am avut de-a face cu un an aparte. Povestea noastră s-a născut din dorința de a aduce pe piață produse fără gluten, de calitate, dar și gustoase, care pot fi consumate în siguranță. Tocmai de aceea, ne dorim să rămânem aproape de consumatorii noștri și anul acesta vom continua să diversificăm gama de produse. În egală măsură, avem în plan extinderea la nivel național prin francizarea afacerii. Știm cât de important este pentru persoanele diagnosticate cu boală celiacă, intoleranță sau alergie la gluten să aibă la dispoziție produsele necesare pentru alimentația lor zilnică”, a declarat Daniela Alecse, fondatoarea L’Amande.

Antreprenoarea are în plan diversificarea portofoliului actual de produse, astfel încât consumatorii să aibă la dispoziție o gamă cât mai variată de opțiuni, care să răspundă diverselor cerințe alimentare. În portofoliul cofetăriei se găsesc aproape toate prăjiturile clasice, dar și cele moderne (mousse-uri, inserții de fructe), însă toate rețetele sunt adaptate în așa fel încât să nu conțină gluten sau alți alergeni, precum lapte, ou etc. Laboratorul mai produce și diverse sortimente de pâine, pizza, biscuiți și altele.  

Planurile pentru 2021 vizează extinderea la nivel național, prin franciză, obiectivul fiind intrarea în cel puțin patru mari orașe din țară. Pentru anul în curs, compania estimează o cifră de afaceri de peste 150.000 de euro.