„Numele meu este Michael. Și pot să sar. Vreți să mă vedeți cum sar?”Acesta este felul în care Michael Bungay Stanier obișnuia să se prezinte la doar trei ani în fața unor străini, prin supermarketuri.

Această carte este doar o versiune mai elaborată a aceluiași lucru. Poți citi mai multe despre realizările lui Michael pe site-ul boxofcrayons.biz. Dacă ești genul interesat de istorie, poți afla că Michael s-a lovit odată la cap cu o lopată și a intrat în comă, a primit primul cec în calitate de autor pentru o poveste romantică intitulată „The Male Delivery” și a urmat cursurile Facultății de Drept, unde a apărut într-o satiră cu titlul Synchronized Nude Male Modelling. Lucrul care i-a adus succesul și l-a ajutat să obțină o bursă Rhodes și, ulterior, să studieze la Oxford, a fost întâlnirea și căsătoria cu o canadiancă. Aceasta refuză în continuare să-l ia în serios.

În cartea lui Michael Bungay Stanier, coachingul devine o parte integrantă și informală a programului de zi cu zi, prin care managerii și echipele acestora reușesc să muncească mai puțin, dar să aibă rezultate de impact. Grație experienței acumulate în anii în care a ajutat peste 10.000 de manageri extrem de ocupați, din toată lumea, să deprindă abilitățile practice ale coachingului, Bungay Stanier reușește să explice modul în care poate fi stimulat potențialul oamenilor. Prin intermediul a șapte întrebări esențiale, autorul arată cum se pot dezvolta metodele de coaching care duc la rezultate excepționale prin simplul fapt de a vorbi mai puțin și de a pune întrebări mai multe.

    Întrebarea de inițiere: treci direct la subiect;

    Întrebarea revelatoare: nu devia de la subiect;

    Întrebarea leneșă şi întrebarea strategică: economisește timp atât pentru tine, cât și pentru ceilalți;

    Întrebarea de concentrare și întrebarea de fundamentare: depășește orice provocare, fie ea personală sau profesională;

    Întrebarea pentru învățare: asigură-te că și ceilalți vor înțelege la fel de bine ca tine beneficiile coachingului.

 

Puteți comanda volumul „Coaching zi de zi”, de Michael Bungay Stanier, la prețul de 31,20 lei, aici

Citiți un fragment aici