“Coaching pentru performanță – Practica și principiile coachingului și ale leadershipului”, de Sir John Whitmore

Coaching pentru performanţă este biblia industriei şi cu siguranţă lucrarea de referinţă pe care se bazează cei care sunt implicaţi în activităţi de coaching.
Cartea prezintă un şablon simplu de coaching pentru traineri, plecând de la concepte precum conştientizare şi responsabilizare, unul care se bazează pe metoda întrebărilor şi a abilităţii de a asculta. Whitmore ne introduce în teoretizările modelului G R O W, ca format pentru şedinţele de training.
Spre deosebire de cultura tradiţională de management, un trainer crede mai întâi de toate în potenţialul clientului. Whitmore ştie că oamenii sunt capabili să schimbe doar lucrurile de care sunt constienţi.
Un bestseller internațional, care prezintă influentul model GROW, această carte reprezintă un text fundamental pentru profesia de coach. Explică motivele pentru care cheia productivității, a dezvoltării și a implicării este să le oferi oamenilor posibilitatea de a da ce au mai bun din ei. O cultură plină de însemnătate a coachingului are potențialul de a transforma relațiile dintre diferite organizații și angajați și de a-i pune și pe unii, și pe ceilalți pe drumul către succesul pe termen lung.
Această ediție aniversară, considerabil revizuită și adăugită, scrisă de Sir John Whitmore, pionierul coachingului, și de Performance Consultants, liderii mondiali în coachingul de performanță, va revoluționa metoda tradițională de abordare a culturii organizaționale. Exercițiile practice noi, exemplele din zona corporatistă, dialogurile despre coaching și glosarul de la finalul cărții susțin procesul de învățare. La acestea se adaugă un capitol nou, de impact, care vorbește despre măsurarea beneficiilor și a câștigului aferente investiției în  coaching.

Puteți comanda volumul “Coaching pentru performanță – Practica și principiile coachingului și ale leadershipului”, de Sir John Whitmore, aici

Citiți un fragment