Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (CNIPMMR) susţine majorarea salariului minim la 3.000 de lei, însă propune ca acest lucru să se întâmple după finalizarea iernii, a afirmat Florin Jianu, preşedintele Consiliului.

El a participat la lansarea Cartei Albe a IMM-urilor pentru anul 2022. „Ca să fie foarte clar pentru toată lumea, Consiliul Naţional al IMM-urilor susţine creşterea salariului minim la 3.000 lei, ca să nu mai existe discuţii în acest sens. Ba să ştiţi că, de-a lungul timpului, îi văd aici pe partenerii de dialog social, din păcate noi am fost mai curajoşi în susţinerea creşterii salariului minim pe economie de multe ori şi am fost parteneri serioşi în acest sens, pentru că înţelegem nevoile angajaţilor”, a spus Jianu.

Potrivit acestuia, cel mai bine ar fi ca majorarea să aibă loc după finalizarea iernii. „Dar cu câteva condiţii, legate intrinsec de ce se întâmplă cu energia şi cu costurile, pentru că dacă vor fi mari costurile nu ştiu cine va mai putea creşte salariile după o iarnă extrem de grea. Am venit cu propunerea ca, poate majorarea salariului minim să nu aibă loc de la 1 ianuarie, ci să ieşim din iarnă şi să-l creştem după lunile de iarnă şi să ne asumăm cu toţii, după, această creştere”, a susţinut reprezentantul IMM-urilor.

O altă propunere a CNIPMMR este reaşezare a taxelor şi a impozitelor, dar menţinerea contribuţiilor la nivelul salariului actual. „Să ajungă efectiv mai mulţi bani în mână la angajaţi”, a subliniat Jianu. AGERPRES