Peste 12.000 de conturi noi au fost deschise la brokeri în 2021, în creştere cu aproape 20% faţă de anul anul anterior, a declarat preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Radu Hanga.
„Ne bucurăm să ne uităm în spate, la 2020, să vedem că am înregistrat un maxim din punct de vedere al volumului pe tranzacţii, un maxim istoric. Ne bucurăm să vedem peste 12.000 de conturi noi deschise la brokeri în anul 2021, în creştere cu aproape 20% faţă de anul precedent. De asemenea, evaluările companiilor locale listate se apropie de maxim. Mai avem câteva procente pentru a atinge maximul pe care l-am avut în 2007. Cred că suntem piaţa din Europa Centrală şi de Est care este cel mai aproape de nivelul acela. Ne uităm cu mare încredere înainte. Aşteptăm noi companii, noi investitori”, a spus Hanga.

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a organizat, pe 1 martie, deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare dedicată listării acţiunilor Agroland Business System, societatea care operează cea mai extinsă reţea de magazine agricole din România. Acţiunile sunt listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al BVB şi sunt tranzacţionate sub simbolul AG. AGERPRES