Claudia Țapardel: “Turismul medical și balnear din România are toate șansele să devină un brand european”

tapardel_claudiaCopreședinta Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului European din Parlamentul European, Claudia Țapardel, a promovat turismul medical din România la conferința internațională “Turismul medical: o nouă provocare europeană”, organizată la Parlamentul European. La conferință au participat, alături de europarlamentari și reprezentanți ai Comisiei Europene, medici și reprezentanți ai asociațiilor europene de turism medical.

“România are câteva avantaje competitive foarte importante în sectorul turismului medical, pe care trebuie să le fructificăm cu fiecare ocazie. Peste 30% din potențialul balnear-climateric european se află în România”, a specificat eurodeputata.

“Avem foarte multe povești de succes în România în ceea ce privește turismul medical. Pentru această întâlnire am ales să le vorbesc participanților, cu titlu de exemplu, despre Sanatoriul Balnear de Recuperare de la Techirghiol. Încă din 1899 sanatoriul a funcționat și a câștigat reputație internațională și experiență care astăzi îl face neîncăpător pentru pacienți și turiști. Cercetările românești din domeniul proprietăților curative ale apelor termale, ale nămolului sapropelic, făcute inclusiv la Techirghiol, ne-au calificat ca țară gazdă a celui de-al 41-lea Congres Mondial al Societății Internaționale de Hidrologie și Climatologie Medicală, care va avea loc la București anul acesta”, a explicat Claudia Țapardel.

“Din nou trebuie să fac un apel pentru o viziune strategică aplicată turismului din România. Sunt atât de multe segmente de potențial și atât de multe piețe spre care putem să ne îndreptăm, încât trebuie cu maximă responsabilitate să ne asumăm că turismul este un domeniu de interes strategic pentru România”, a conchis Claudia Țapardel.