Cinema City va lansa în acest an patru noi multiplexuri

Cinema-CityApetitul românilor pentru film este în continuă creștere, iar numărul multiplexurilor inaugurate în marile centre comerciale a fost în creștere în cursul anului 2015, cel mai important operator de cinematografe din țară, Cinema City, anunțând că a investit aproximativ 27 de milioane de euro în cinci noi astfel de locuri, în tot atâtea orașe din țară.

Potrivit unui comunicat al Cinema City, anul trecut, au fost inaugurate noi multiplexuri în București și Constanța (fiecare cuprinzând și câte o sală 4DX), precum și la Deva, Drobeta-Turnu Severin și Suceava, investiția totală realizată în cadrul parteneriatelor cu dezvoltatorii centrelor comerciale ajungând la aproape 27 de milioane de euro. Compania plănuiește pentru 2016 alte patru lansări, în București, Timișoara, Buzău și Piatra-Neamț.

Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe din România, parte din Cineworld Group, al doilea mare operator de cinematografe din Europa, deține 22 de cinematografe și 198 de săli în întreaga țară.

De-a lungul anului 2015, Cinema City România a urcat pe locul al treilea în cadrul rețelei Cineworld, după Regatul Unit și Polonia, depășind Ungaria ca număr de cinematografe și săli, fiind urmată de Cehia, Israel, Bulgaria și Slovacia.

La finalul lui 2007, când compania a deschis în România primele două multiplexuri (la Iași, respectiv Timișoara), conform rapoartelor CNC, România avea un cinematograf la 299.000 de locuitori și un ecran la 184.000 de locuitori. Astfel, din cele 72 de cinematografe (de sine stătătoare sau tip multiplex) din țară, Cinema City deținea două, iar din cele 117 săli (ecrane), 12 erau ale Cinema City.

Opt ani mai târziu, răspunzând unei creșteri constante a pieței de film din România prin deschiderea anuală de noi cinematografe, Cinema City a adăugat 20 de locații, având acum 22 de multiplexuri în București și în țară, dominând peste jumătate din piață.

“Dacă ne gândim că România — o țară cu 20 de milioane de locuitori în care se vindeau, în 2007, numai 2 milioane de bilete la cinema pe an — a ajuns la peste 11.110.000 de bilete în 2015, conform Cinemagia. Credem că românii iubesc să meargă la film, iar singurul lucru care lipsea în 2007 era infrastructura cinematografelor. Odată ce Cinema City a deschis sălile, oamenii au venit în noile cinema-uri. Prin urmare, considerăm că în anii următori piața va continua să crească conform cu această dezvoltare a cinematografelor (…)”, susține Moshe (Mooky) Greidinger, director general al Cineworld.

Cinema City are multiplexuri în 16 orașe din țară: București, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Cluj, Constanța, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Iași, Ploiești, Pitești, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureș și Timișoara. În total, Cinema City operează 22 de multiplexuri, cu 198 de săli și 36.289 de locuri. AGERPRES