Potrivit Techno Office, furnizor de soluţii pentru amenajarea spaţiilor de birouri, 30% dintre companiile care solicită proiecte de amenajare a spaţiului de lucru provin din industria de outsourcing. Următoarele industrii care completează topul sunt FMCG, IT şi servicii profesionale.

„Indiferent de industria din care provin, din ce în ce mai multe companii au început să acorde o atenţie sporită nevoilor angajaţilor şi apelează la soluţii profesionale de amenajare a spaţiului de lucru”, a declarat Iuliana Carata, General Manager al Techno Office.

Potrivit analizei, companiile din outsourcing sunt urmate îndeaproape de companiile din sectoarele FMCG şi IT – telecomunicaţii, fiecare ocupând 25% din total. Topul este completat de companiile de servicii profesionale. “Dacă am face un top al companiilor cu cele mai mari creşteri ale numărului de angajaţi, atunci pe primele poziţii în clasamentul celor care investesc în servicii de amenajare ale birourilor ar fi industriile de IT şi BPO (business process outsourcing). Tot aici sunt fruntaşe instituţiile financiare, companiile din FMCG şi cele din telecomunicaţii”, a mai spus Iuliana Carata.

În ceea ce priveşte bugetele pentru amenajare alocate de aceştia, reprezentanta companiei estimează că sumele investite variază între 80 – 350 euro/mp, pentru o amenajare completă, fără instalaţii. „Bugetele nu sunt stabilite în funcţie de mărimea companiei sau în funcţie de numărul de angajaţi, ci de nevoia concretă a companiei, de modul de lucru şi dorinţa de a-l adapta noilor cerinţe în domeniu, în special celor tehnologice”, a completat reprezentanta Techno Office.

Aceasta a subliniat, de asemenea, că proiectele care beneficiază de bugete semnificative aparţin birourilor de avocatură, notariatelor, birourilor de arhitectură – practic, zona de servicii profesionale care pune mare preţ pe imagine.